Pretraga

Studenti, pripazite: Uskoro istječe rok za useljenje u domove, moći ćete useliti i u subotu

A- A+

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u dom mogu useliti do 30. rujna. Zbog toga će blagajne domova raditi i u subotu u prijepodnevnim satima.

blagajna studentskog doma Stjepan Radić - Sava

Blagajna studentskog doma Stjepan Radić – Sava | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

I službeno su gotovi praznici za studente. Na nekim je fakultetima nastava započela već ovog tjedna, posebno se tu izdvajaju brucoši kojima je prvi tjedan obično orijentacijski. Za one ‘starije’, poglavito na diplomskim studijima, nastava će većinom krenuti u listopadu. No zagrebački studenti koji su ostvarili pravo na stanovanje u domu trebaju useliti.

– Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom domu mogu useliti u studentski dom do 30. rujna 2023., isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, obavještavaju studente iz zagrebačkog SC-a.

Iako blagajne domova inače ne rade vikendima, ova će subota biti izuzetak. Naime, iz SC-a Zagreb poručuju kako će studenti moći useliti u sobe i u subotu i to u radnom vremenu između 8 i 12 sati.