Pretraga

Hrvatska dobila 28 novih doktora i doktorica znanosti, ovo su njihova imena

A- A+

Hrvatska je dobila 28 novih doktora i doktorica znanosti. Promovirani su ovog vikenda na Sveučilištu z Zadru, a tom je prigodom održana i promocija četvero specijalistice. Tamošnji rektor im je, među ostalim, poručio da budu kreatori promjena, a ne samo njihovi sljedbenici.

Ovog je vikenda na Sveučilištu u Zadru održana svečana promocija 28 doktorica i doktora znanosti i četiri specijalistice koji su završili studij u razdoblju od 1. ožujka prošle do 29. veljače ove godine.

Rektor: ‘Promjene nemojte samo slijediti, nego promjene kreirajte’

Rektor Josip Faričić u svom im je govoru poručio da s pravom mogu biti ponosni što su dočekali taj trenutak i to upravo na Sveučilištu u Zadru.

–  To sveučilište od svojih je početaka bilo ravnopravno uključeno u zajednicu tadašnjih europskih sveučilišta te je imalo i doktorski studij, s najstarijom doktorskom diplomom na području Hrvatske. Doktorski studiji su kruna studijskih i znanstvenih programa jednog sveučilišta. To nije kraj putovanja, jer ste tek sad u predvorju znanosti, ulazite u tu veliku građevinu koju ste pozvani ubuduće graditi. Razvijajte onu znanost koja će umješno kombinirati i prožimati, znanje i čestitost, razboritost i ljubav. Promjene nemojte samo slijediti, nego promjene kreirajte. Budite okrenuti prema budućnosti, neka vam osmijeh bude zrcalo rada i spoznaje da ste učinili barem malim potezom ovaj svijet boljim, poručio je rektor Faričić.

Izdvojeni članak

Dodatak na plaću za poslijediplomski, magisterij i doktorat: Evo tko po novom može ostvariti pravo

‘Vrijedilo je i truda i vremena i odricanja’

Nakon svečane prisege kako će promoventi u svom daljnjem radu biti vjerni  načelima znanstvenog istraživanja i zalagati se za znanstvenu istinu, te da ću se u primjeni znanstvenih istraživanja voditi samo dobrobiti svoje domovine, svoga naroda i cijelog čovječanstva, pristupilo se svečanoj dodjeli diploma. Zahvalu je u ime promoviranih doktora znanosti uputila Andrea Knežević.

– Često su me pitali je li sve to bilo vrijedno truda. Vrijedilo je i truda i vremena i odricanja, svi smo postigli ono što smo htjeli, rekla je Knežević.

Promovirani su specijalisti vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom: Irena Dukić, Maja Gulin, Marina Šarlija Miočić i Željka Zubović.

Promovirani doktori znanosti su: Edin Badić, Joško Barbir, Irena Bilić, Ivan Burazin, Lidija Butković Mićin, Danijel Carev, Božidar Cvenček, Vedrana Čemerin Dujmić, Augustin Derado, Gordana Gašo, Maja Grisonic, Katarina Gugo, Ines Hocenski, Ines Horvat, Denis Jurković, Božo Kesić, Andrea Knežević, Dina Koprolčec, Neda Kulenović, Sandra Ljubas, Alejandro Martĺnez Vicente, Željka Pandža, Frano Plišić, Petra Predoević Zadković, Ivana Renić, Ivana Rupić, Vlatka Tomić i Petra Vručina.