Pretraga

Studentica zagrebačkog faksa oborila dva svjetska rekorda u ronjenju na dah pod ledom

A- A+

Valentina Cafolla, studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, oborila je dva svjetska rekorda u ronjenju na dah pod ledom. Zaronila je pod 45 centimetra debeo led jezera i pod vodom uspjela zaroniti 140 metara s monoperajom, a uz to postavila je novi svjetski rekord u ronjenju na dah ispod leda s bifinom koji je sada 80 metara. Kako su izvijestili s fakulteta, Valentina je ispisala povijesti ronjenja na dah ispod leda.

studentica Cafolla

Valentina s Kineziološkog oborila svjetske rekorde | foto: Kineziološki fakultet u Zagrebu

Studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Valentina Cafolla ispisala je povijest ronjenja na dah pod ledom. Kako su izvijestili s fakulteta, Valentina je postavila novi svjetski rekord u iznimno teškoj disciplini.

– Valentina Cafolla na vrhu je svijeta, ili bolje rečeno najdublje pod morem i ledom na svijetu! Valentina je zaronila pod 45 cm debeo led jezera Anterselva i pod vodom uspjela zaroniti 140 m s monoperajom te je time oborila sve rekorde, tj. postavila novi svjetski rekord. Također, postavila je novi svjetski rekord u ronjenju na dah ispod leda s bifinom koji sada iznosi 80 metara, napisali su s fakulteta.

Izdvojeni članak
sport tenis

Najbolji studenti sportaši dobili nagrade: Donosimo njihova imena

Oba rekorda, dodali su, priznata su od svjetske ronilačke federacije CMAS. Naglasili su i da je Valentina ronila na 1.600 metara nadmorske visine i ispod 45 centimetra leda sa samo pet milimetarskim odijelom.

– Osim što je nevjerojatna sportašica, Valentina Cafolla je i predana eko borkinja posebno fokusirana na očuvanje podmorja te svojim fenomenalnim rezultatima i statusom uzora sve brojnijim mladim sportašima itekako skreće pozornost na pitanja bitna za opstanak našeg okoliša i planeta. Čestitke Valentini, poručili su s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Apneapassion Freediving (@apneapassion_freediving)