Pretraga

Studentima u domu omogućeno plaćanje stanarine internet bankarstvom, ali brojni naišli na tehničke poteškoće

A- A+

Zagrebački studenti koji su online putem rezervirali svoju sobu, moraju do 11. rujna platiti stanarinu za ovaj mjesec, inače ostaju bez rezervirane sobe. Kako brojni studenti nemaju obaveza do početka akademske godine u listopadu, morali bi dolaziti u Zagreb samo radi plaćanja stanarine u domu, pa kako bi se ta praksa od prijašnjih godina prekinula, SC je izašao u susret studentima i omogućio plaćanje stanarine internet bankarstvom. No, brojni su studenti prilikom plaćanja stanarine na ovaj način naišli na poteškoće.

foto: srednja.hr

Prošloga je tjedna studente iz udaljenijih krajeva koji borave u nekom od zagrebačkih studentskih domova obradovala vijest kako stanarinu mogu platiti internet bankarstvom, a putem svojih osobnih profila.

Izdvojeni članak

Od danas stanarinu u domu možete platiti karticom, ali ne svakom

– Nakon prijave u osobni profil, kliknuti na „Rezervacija smještaja“. S desne strane vidljiva je opcija „Plaćanje“ na čiji se klik otvara obrazac za plaćanje stanarine (prema obračunu za mjesec rujan 2017.). U obrazac potrebno je unijeti broj kartice, datum isteka i kontrolni broj. Ako su ti podaci ispravno upisani, transakciju je potrebno potvrditi nekim oblikom tokena (čitač kartice, mToken – kao i na svakom web plaćanju). Ukoliko je transakcija uspješna, student može dohvatiti račun u PDF obliku. Ako se na formi za plaćanje prikaže da je transakcija uspješna, a na ekranu za rezervaciju smještaja bude pogreška kako transakcija nije uspjela – došlo je do pogreške kod kreiranja računa. Student bi u tom slučaju trebao kontaktirati Poslovnicu SC-a putem e-maila ([email protected]) te navesti svoje osobne podatke (ime, prezime, OIB), broj rezervacije i kratak opis što je pošlo krivo (poželjna je preslika ekrana), kako bi se transakcija ručno stornirala, stoji u obavijesti SC-a.

Uz to, istaknuto je kako studenti koji su na ovaj način platili stanarinu za rujan 2017., nisu dužni useliti u rezervirane sobe zaključno s 11. rujna 2017, već to mogu učiniti do kraja roka za useljenje, dakle 10. listopada 2017.

No, brojni su studenti uplatom stanarine na ovaj način naišli na tehničku poteškoću, odnosno stanarinu internet bankarstvom ipak nisu uspjeli uplatiti. SC Zagreb zbog nastalog se problema i manjka informacija studentima ispričao, uz objašnjenje kako postupiti.

– Slijedom brojnih upita obavještavamo studente koji pokušavaju uplatiti stanarinu debitnim karticama on-line putem, na svojim web profilima, da je potrebno imati 3-D sigurnosni standard koji se kod nekih banaka aktivira automatski a kod pojedinih je potrebno zatražiti da se on aktivira u najbližoj poslovnici banke koja je izdala bankovnu karticu. Plaćanje kreditnim karticama vrši se bez problema, javljaju iz SC-a Zagreb.