Pretraga

Studentima se nudi 8.000 kuna: Raspisan natječaj za stipendije Sveučilišta u Rijeci

A- A+

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019. Rok za podnošenje prijava na natječaj istječe u ponedjeljak, 21. siječnja, točno u podne.

Foto: Srednja.hr

Na ovogodišnji natječaj Sveučilišta u Rijeci kojim se dodjeljuju stipendije za izvrsnost mogu se prijaviti redoviti studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog (preddiplomskog i diplomskog) sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci odnosno njegovih sastavnica, a državljani su RH/EU ili državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH.

Izdvojeni članak

Krenula isplata državnih stipendija: Poznato zašto dio studenata nije dobio novac

Na natječaj se, prema Pravilniku, ne mogu javiti studenti koji u ovoj godini imaju upisano mirovanje obaveza studija niti izvanredni studenti.

Sveučilište u Rijeci dodijelit će u 2018./2019. godini najviše 100 stipendija za izvrsnost u iznosu od 800,00 kn mjesečno za deset mjeseci, od listopada do srpnja.

Prilikom izrade rang-liste dobitnika, Sveučilište u Rijeci boduje osnovne i dodatne kriterije uspješnosti u okviru obavezne nastave te posebna postignuća u izvannastavnim aktivnostima. U osnovne kriterije spada uvjet da je student više godine stekao najmanje 55 ECTS-a u prethodnoj te da po prosjeku spada u 10% najboljih studenata na svojoj godini. Kod brucoša se u obzir uzima rang na konačnoj listi za upise, a na kojoj student također mora biti u 10% najviše rangiranih.

Dodatni kriteriji su dekanove i rektorove nagrade. U posebna postignuća u izvannastavnim aktivnostima na kojima se mogu ostvariti dodatni bodovi spadaju, primjerice, uspjeh na natjecanjima, objava znanstvenog ili stručnog rada, volonterizam, demonstrature, sudjelovanja u programima mobilnosti i slično.

Krajnji rok za podnošenje online prijava na natječaj je ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine do 12:00 sati. Prijava se vrši isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem online prijavnog obrasca koji se nalazi na SharePoint portalu Sveučilišta, upisivanjem vlastitog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Sve detalje iz ovog natječaja možete saznati u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download