Pretraga

Studentska udruga Citati, pokrenula istoimeni web site

A- A+

Studentska udruga Citati pokrenula je istoimenu web stranicu citati.hr, na kojoj su na pregledan način sortirali mudre misli i izreke prema autorima i područjima. Na ovom mladom siteu još se trenutno nalazi popis svih fobija, a autori namjeravaju u doglednom vremenu objaviti pravila bontona, te zagonetke i zanimljivosti, kao i druge edukativno – zabavne sadržaje.

Screenshot naslovnice citati.hr

Studentska udruga Citati je nakon polugodišnjeg rada na prikupljanju materijala, odlučila pokrenuti web stranicu citati.hr, na kojoj su prema autorima i temama sortirali mudre poslovice i poznate izreke iz cijelog svijeta. Namjera im je da u idućem koraku na stranici postave pravila bontona, zagonetke i zanimljivosti, kao i druge obrazovno-zabavne sadržaje.

Izdvojeni članak

Hrvati napravili edukativnu aplikaciju koju već koristi 2 milijuna ljudi

Nepostojanje mrežne stranice s citatima ih navelo na ideju

Ova stranica predstavlja samo formalizirani oblik aktivnosti koje su članovi udruge Citati provodili na svojim druženjima u proteklom vremenu.

– Sama internet stranica je nastala iz više razloga. Kao prvo, izuzetno puno ljudi vole čitati citate i o njima razmišljati, no do sada to nisu mogli zapravo činiti na jedan oku i srcu ugodan način, jer nije postojala ni jedna stranica na hrvatskom jeziku koja bi na lijep i pregledan način omogućila plovidbu kroz velika mora istih. Mi smo se zato odlučili bacili u tu brodogradnju i mislimo da smo uspjeli izgradili jedan čvrst i veliki brod koji će moći svim tim moreplovcima osigurati mirno more u svojim plovidbama kroz mora tokova ljudskih misli.

Kao drugo, realizacija stranice je potaknuta i kroz moju osobnu želju za pronalaskom jednog korisnog projekta na kojem bi mogao učiti samo programsko škrabanje.

I kao treće, željeli smo iskoristiti i ono malo svojeg slobodnog vremena na jedan društveno-koristan način i napraviti nešto svoje, pjesnički i slikovito razloge realizacije ideje predstavlja predsjednik udruge Citati i student druge godine Pravnog fakulteta u Zagrebu Tomislav Čukelj.

Izdvojeni članak

Poduzetni apsolventi osnovali sustav za rezervaciju sportskih sadržaja

Učenici i studenti iz cijele Hrvatske sudjelovali u prikupljanju mudrosnica

Rad na stranici odvija se na volonterskoj bazi, te nešto novca što studenti prikupe u hodu, iskoriste za troškove, koji prema njihovim riječima nisu veliki.

– Na prikupljanju i oblikovanju sadržaja su sudjelovali i sudjeluju učenici i studenti iz cijele Hrvatske. Stvarno smo zahvalni mnogima na njihovom trudu i radu. U izradi je stranica gdje će svima biti poimence zahvaljeno, navodi Tomislav.

Ideju o pokretanju ovakve stranice na samim počecima je podržalo i Ministarstvo kulture.

– Nismo se prijavljivali ni tražili njihovu novčanu potporu, iako su u začetku podržali našu ideju o pokretanju ovakvog jednog sitea. Početna je ideja bila da oni budu i vlasnici .hr domene kako ne bi trebali otvarati udrugu. No, kako je vijeće koje upravlja našom domenom tu ideju službeno odbilo, onda su ostali samo na verbalnoj i logističkoj podršci, objašnjava Tomislav Čukelj.

Poručuje i da udruga Citati nije rezervirana samo za studente, nego su svi dobrodošli da se učlane i doprinesu u radu ove pro bono stranice.

– Pojedinci se i ne moraju formalno učlaniti, ako netko želi na bilo koji način pomoći i ima nekih ideja, slobodno nam se može javiti, zaključuje Tomislav.