Pretraga

Studentski bunt: Na splitskom FESB-u ‘hakirali’ informativne ekrane u borbi za stare cijene

A- A+

Nakon što je propala akcija Dajte nam kolače, danas su studenti ipak pokazali znakove života. Naime, na splitskome FESB-u su ‘hakirali’ informativne ekrane te poručili ‘Vratite stare cijene’.

Joško Matić

Vratite stare cijene‘ poruka je koja se pojavila na reklamnim i informativnim ekranima splitskog FESBa danas za vrijeme ručka. Nije poznato tko stoji iza ovog ‘hakerskog’ upada, no dio od pedesetak prisutnih studenata zaključio je kako se vjerojatno radi o rukotvorini nekog ‘gladnog i snalažljivog fesbovca’.

Izdvojeni članak

Propala akcija ‘Dajte nam kolače’: Glad ipak jača od želje za pobunom

Studenti oduševljeni, djelatnici neupućeni

Djelatnici menze s kojima smo razgovarali također nisu znali ništa o ovoj akciji, a voditelj menze je zaključio kako se tu nema što reći.

– Već sad se počelo bezobrazno manipulirati ponudom u menzama. Uvijek bolja jela ostaju izvan menija i mi smo primorani trošiti i više. Zato podržavam ovu akciju i svaki sličan oblik manipulacije studentima, prokomentirala nam je Antonija, studentica koju smo zatekli u menzi na FESB – u. S njom se slaže i većina prisutnih koji su uglavnom pozitivnim tonovima komentirali natpis.

Znakovi života studentskog pokreta

Nismo dobili informaciju koliko dugo traje ovaj tihi prosvjed na FESB-u.
Valja napomenuti kako je ovo prvi znak studentskog otpora nakon jučerašnjeg fijaska akcije Dajte nam kolače.

Naime, studente je bunt napustio čim je glad stisnula te se usprkos proglasima koje su odašiljale razne studentske organizacije do sada ništa konkretno nije dogodilo.
Također, trenutno nema ništa ni od najavljenog desetodnevnog bojkota menzi no splitski slučaj sugerira da se studenti bude.

Pomak je mali, ali ipak pokazuju znakove života.