Pretraga

Studentski centri u Osijeku i Rijeci otvorili natječaje za domove, evo kako se prijaviti

A- A+

Studentski domovi u Osijeku i Rijeci već su putem natječaja otvoreni za primanje studenata u svoje sobe. Studentski centar u Osijeku odredio je 26. srpnja kao zadnji rok prijave za smještaj u Osijeku te 15. srpnja za smještaj u Požegi. Studentski centar Rijeka je za zadnji rok prijave natječaja odabrao 23. srpnja. U Rijeci je istodobno pokrenut i natječaj za subvencioniranje stanovanja u privatnom smještaju. Iz SC-a Osijek su najavili takav natječaj tek kasnije tijekom jeseni.

Dok maturanti još čekaju vidjeti hoće li neki fakultet i u kojem gradu, natječaji za studentske domove već su u tijeku. Tako su natječaje za akademsku godinu 2024./25. već raspisali Studentski centar Rijeka i Studentski centar Osijek.

Osijek ili Požega

SC Osijek ove godine je raspisao natječaje za tri studentska doma u ovom gradu. Riječ je o Studentskom domu Vladimir Prelog gdje su na ponudi sobe u istočnom z zapadnom paviljonu. Na istoj adresi kao SD Prelog, ulici Kralja Petra Svačića u Osijeku, nalazi se i Studentski dom Lavoslav Ružička, Na natječaju za SD Ružička, ponuđene su sobe u novom paviljonu. Uz Osijek, isti studentski centar je raspisao natječaj i za smještaj u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman u Požegi. Uz studentske domove, SC Osijek također nudi i subvenciju privatnog smještaja. No, taj natječaj će se raspisati tek negdje tijekom jeseni ove godine.

Kako ističu iz SC Osijek, posljednji dan za dostavu prijave za smještaj u osječkim studentskim domovima je 26. srpnja. Za smještaj u Požegi, konačni rok prijave za ljeto je 15. srpnja. Da bi se prijave razmatrale, studenti obvezno moraju priložiti web prijavu i obrazac B. Kod web prijave na ovom linku, prijavljujete se ili s AAI korisničkim podacima ako ste već studenti ili s OIB-om ako se prvi put prijavljujete. Kod obrasca B, trebate ispuniti obrazac ovisno o vašem studentskom statusu. Tako trebate preuzeti jedan od četiri obrasca: B1 (za brucoše), B2 (preddiplomski, stručni, integrirani studij, brucoši diplomci), B3 (diplomci) ili B4 ( poslijediplomski studij ili studenti s invaliditetom).

– Popunjen obrazac prijave (obrazac A) uz odgovarajući obrazac B, zajedno s traženom dokumentacijom, studenti trebaju poslati preporučenom poštom. Troškovi obrade natječaja za smještaj iznose 6,00 EUR. Uz prijavu treba obvezno priložiti i dokaz o uplati (potvrdu o uplati/kopiju uplatnice) s podatcima: primatelj – Studentski centar u Osijeku, broj računa primatelja (IBAN): HR0623400091100179650, model HR00, poziv na broj primatelja – upisati OIB studenta uplatitelja, opis plaćanja – troškovi obrade natječaja. Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija (brucoši) ne moraju u trenutku prijave biti upisani na studij. Ukoliko student ostvari pravo na subvencionirani smještaj, a ne bude upisan na studij u ak. god. 2024./2025., gubi pravo na smještaj. Molbe s nepotpunom dokumentacijom neće biti razmatrane. Dokumentacija se ne vraća. Prijave pristigle nakon roka neće biti razmatrane, poručili su iz SC-a Osijek.

U dokumentima ispod možete vidjeti tekst natječaja za studentske domove u Osijeku.  Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Izdvojeni članak

Ušli smo u novi paviljon osječkog kampusa: ‘Ne smije se previše tulumariti, ali nitko to ne prijavljuje’

U Rijeci istovremeno natječaj za domove i stambene subvencije

S druge strane, Sveučilište u Rijeci je istodobno raspisalo natječaj i za smještaj studentskih domova i za subvencioniranje kod privatnih stanodavaca. Ako se prijavljujete online putem, krajnji rok prijave je do 25 sati 23. srpnja. Za one koji prijavu šalju preporučenom poštom, rok je produljen do 23:59 sati 23. srpnja. Studentima u Rijeci se nude dvije lokacije za smještaj studenata: Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić i Studentsko naselje Trsat.

Ovisno o vrsti studija i godini koju upisuje, studenti su u prijavi, uz sve potrebne dokumente, dužni ispuniti te poslati i jedan od pet obrazaca. Tako mogu birati obrazac B, C, D, E ili F. Budući da će nepotpuna prijava za studentske domove i subvencioniranje stanova rezultirati neprolaskom natječaja, bitno je pozorno pročitati pravila.

– Uz prijavu je potrebno obavezno priložiti dokaz o uplati na iznos od 8,00 eura za troškove obrade Natječaja: primatelj: Studentski centar Rijeka, IBAN broj računa primatelja: HR2123600001101249722, model: HR00, poziv na broj primatelja: 2024-OIB , opis plaćanja: troškovi obrade natječaja. Obrasce, Izjavu o prihvaćanju uvjeta natječaja, Izjavu o članovima kućanstva koji nemaju OIB i Popis dokumenata moguće je preuzeti i na recepciji studentskog naselja ‘Trsat’, Ulica Radmile Matejčić 5 ili studentskog naselja ‘Ivan Goran Kovačić’, Branka Blečića 10, za studente koji borave u studentskom domu, naveli su iz SC-a Rijeka.

U dokumentima ispod možete vidjeti tekst natječaja za studentske domove i subvencioniranje stanova u Rijeci. Najprije je stavljen natječaj za studentske domove, a poom pravilnik za dobivanje subvencije stanovanja. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab