Pretraga

Studentski zbor oštro opleo po upravi SC-a: Optužuju ih za skupu hranu u menzi, zatvaranje doma te prekomjerna zapošljavanja

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu u večernjim satima u srijedu, objavio je post s vrlo oštrim napadima postupaka sadašnje uprave Studentskog centra u Gradu pod Marjanom. Optužuju ih između ostaloga za ogroman rast rashoda za plaće i otpremnine, za visoke cijene u menzama, a istovremeno oskudne ponude hrane te za ranije zatvaranje studentskih domova, radi turističke djelatnosti tijekom ljeta.

I dok su neki od usporednih prikaza paušalnog karaktera, pojedini su precizni u lipu, barem prema navodima tog sveučilišnog studentskog predstavničkog tijela.

Studentski zbor dobio podršku raznih aktera zbog svoje objave

Izdvojeni članak

Komentar: Promašeni promotivni video Sveučilišta u Splitu

U statusu koji prate usporedne ilustracije, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu se obraća kolegama uoči početka nove akademske godine.

– Dragi studenti, još par dana i počinje nova akademska godina. Nadamo se da ste se odmorili, uspješno položili sve ispite te da ste spremni za nove izazove. Kako vjerujemo da niste bili u mogućnosti upratiti sve novosti, evo vam presjek situacije koja će vas dočekati s početkom nastave…
Uvijek na vašoj strani, vaš SZST, poručio je Studentski zbor splitskog Sveučilišta u svome postu.

Ako je suditi prema dijeljenjima objave, podršku su dobili i od Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora FESB-a, Radija Kampus, neprofitne organizacije Split misli te niza zainteresiranih pojedinaca.

Studentski centar Split / foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Izdvojeni članak

Zašto je Franjo Tuđman slušao Cecu? Mladi splitski liberal radi brucošijade opleo po studentskom zboru i nazvao ga tvornicom budućih uhljeba

Iz Uprave SC poručuju da je riječ o zlonamjernoj, dijelom i nezakonitoj objavi podataka

O postu koji je na Facebooku objavio Studentski zbor očitovali su se iz Uprave Studentskog centra Split.

– Navedene informacije o rezultatima rada „Studentskog centra u Splitu“ su netočne i nije nam poznato tko ih je objavio i sa kojim ciljem. Čak kada bi objavljeni podaci i bili točni radilo bi se o podacima koji predstavljaju poslovnu tajnu i onaj koji ih je objavio morao bi znati da se radi o neovlaštenom iznošenju podataka i kršenju zakonskih propisa, podzakonskih akata i općih akata Studentskog centra. Jedina je istina da Studentski centar Split, unatoč svim teškoćama, poslije vrlo uspješno!, poručili su.

U dokumentu koji su nam poslali, osvrnuli su se na detaljnije pojašnjenje pojedinih, kako vele netočnih i neovlašteno objavljenih podataka.

[scribd id=389672562 key=key-UVo2W0FI7EFLIXClZdmg mode=scroll]