Pretraga

Šustar na čelo Veleučilišta postavio direktora komunalca i sestru HDZ-ove zastupnice

A- A+

Upravno vijeće Veleučilišta Marko Marulić u Kninu ima nove članove: direktora kninskog komunalnog poduzeća, Miroslava Zorića, sestru HDZ-ove zastupnice Josipe Rimac, Biserku Vujić, ujedno voditeljicu Narodnih novina u Kninu te teologa Ivana Uzuna, inače ravnatelja OŠ Domovinske zahvalnosti u tom gradu, piše Jutarnji.hr.

Foto: Srednja.hr

Troje novih članova došlo je na novo mjesto nakon što je ministar Predrag Šustar smijenio tri sveučilišna profesora – Borivoja Modlica, Darka Motika i Borisa Trogrlića. Ovu odluku je ministar Šustar potpisao točno na dan pada Vlade koje je dio.

Izdvojeni članak

Inicijativa Hrvatska može bolje sastavila listu 7 grijeha ministra Šustara

Šef Čistoće ne zna kako je dospio u Upravno vijeće Veleučilišta 

Novinari Jutarnjeg kontaktirali su šefa Čistoće Zorića, a novoizabranog člana Upravnog vijeća i upitali ga koja je točno poveznica između njega i Veleučilišta. 

– Bio sam student Veleučilišta, drugo ne. To je ministrova odluka u koju se ne bih petljao. Prihvatio sam je i održali smo konstituirajuću sjednicu. Dalje ćemo vidjeti…, kazao je za Jutarnji list Zorić. 

Dodao je kako bi razlog mogao biti taj da Veleučilište ima program hortikulturno uređenje i još nekoliko studije u tome smjeru, ali kako ne zna na čiju je preporuku ušao u Upravno vijeće.

Izdvojeni članak

Priča o tri studentice koje kampiraju pred MZOS-om sve dok im ministar Šustar ne da odgovore

Šustar: ‘U Kninu se slaže priča koja ima glavu i rep’ 

Profesor zagrebačkog FER-a, Borivoj Modlic, ujedno i bivši predsjednik i član tog vijeća kazao je kako mu razlozi smjene nisu poznati.

– Došli smo na Veleučilište u vrlo teškoj situaciji zbog loših međuljudskih odnosa, polarizacija i primjera samovolje. Namučili smo se prilično, no uspjeli smo stanje na toj instituciji dovesti u normalne okvire. Prva informacija da ćemo biti razriješeni bila nam je odluka ministra, kazao je za Jutarnji list Modlic, koji je smijenjen tri godine prije isteka mandata te ovu odluku ministra Šustara nije želio komentirati.

 A ministar Šustar šuti, ali Jutarnji podsjeća na njegovu izjavu prilikom posjeta Kninu još u ožujku.

– U Kninu se slaže priča koja ima glavu i rep, stvara se suradnja znanosti i gospodarstva. (…) Ja bih rekao da ovaj grad ima iznimnu šansu zadržati mlade ljude, poručio je tada ministar, a prenosi Jutarnji list.