Pretraga

Sveučilište u Osijeku dobiva novi studij

A- A+

Već se nekoliko godina polemizira o otvaranju studija Arhitekture pri Sveučilištu u Osijeku, a napokon od sljedeće godine, studenti će se moći upisati na ovaj preddiplomski, trogodišnji studijski smjer. Tako je odlučeno prošli tjedan na 9. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održanoj u osječkom Rektoratu.

Na 9. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2014./2015. godini, koja se održala prošli tjedan, prihvaćen je ustroj novog studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitekture i urbanizma.

Kako prenosi sib.hr od akademske godine 2016./2017. će se izvoditi nastava na ovom smjeru, budući da su stvoreni svi preduvjeti.

Konačnom ‘blagoslovu’ Senata, prethodili su pozitivno Izvješće o vrednovanju navedenog studijskog programa, a prihvaćeni su i Elaborat o studijskom programu preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitektura i urbanizam te Odluka Fakultetskog vijeća Građevinskog fakulteta o prihvaćanju novog studijskog programa od 2. lipnja 2015. godine.

Nastava će se izvoditi na Građevinskom fakultetu u Osijeku, a studijski program će trajati tri godine.