Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo nastavni kalendar za nadolazeću akademsku godinu

A- A+

Na Sveučilištu u Zagrebu objavljen je akademski kalendar i plan događanja na Sveučilištu u akademskoj godini 2016./2017. U novoj akademskoj godini, ne računajuči vikend očekuje nas devet slobodnih dana za božićno-novogodišnje praznike, a i ostali državni blagdani u novoj bi akademskoj godini trebali ići ‘na ruku’ onima koji na svom kalendaru zaokružuju slobodne dane.

Foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Izdvojeni članak

U novoj školskoj godini tri blagdana padaju na radni dan

Prvi, odnosno zimski semestar na zagrebačkom Sveučilištu počet će službeno prvog dana u listopadu, a kako se radi o suboti, studenti će započeti s radom u ponedjeljak, 3. listopada 2016. godine. Odmah u srijedu razloga za slavlje, a i mogući ne nastavni dan imati će studenti Učiteljskoga fakulteta kad slave dan svojeg fakulteta na Svjetski dan učitelja. 

Nastava se za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana neće održavati od 27.prosinca pa do 6. siječnja, a kako Sveta tri kralja padaju na petak, nastava na Sveučilištu počinje 9. siječnja 2017. godine. Nastava u zimskom semestru završava 27. siječnja 2017. godine, a od 30. siječnja pa se do 28. veljače održavaju se ispitni rokovi za zimski semestar.

Iako na službenim stranicama Sveučilišta stoji kako ljetni semestar za nadolazeću akademsku godinu počinje 27. ožujka, vjerujemo kako se ponovno radi o tipfeleru pa tako nastava za ljetni semestar počinje 1. ožujka i traje sve do 9. lipnja. Prvi dan svibnja pada na ponedjeljak tako da će Praznik rada proći bez nastave. Kako Tijelovo iduće godine pada na 15. lipnja, studenti na taj četvrtak neće imati ispitne rokove, a jednako je i s Danom antifašističke borbe. Ljetni ispitni rok traje od 12. lipnja do 14. srpnja. 

Jesenski ispitni rok počinje 1. rujna i završava zadnjim danom istog mjeseca.

Sveučilišni kalendar, Sveučilišta u Zagrebu by srednja.hr

Plan nastave i događanja na Sveučilištu u Zagrebu by srednja.hr