Pretraga

U novoj školskoj godini tri blagdana padaju na radni dan

A- A+

Na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta objavljeni je Odluka o početku i završetku nastavne godine, o broju radnih dana i trajanje odmora učenika osnovnih i srednjih škola. Nova će školska godina tako krenuti dva dana ranije nego lani i završiti četiri dana kasnije.

Izvor: Srednja.hr

Nastava će tako u školskoj godini 2016./2017. započeti 5. rujna 2016., a trajat će sve do 14. lipnja 2017. godine. Zimski odmor učenika službeno kreće 27. prosinca, a zahvaljujući vikendu prije i Božiću koji pada na ponedjeljak zadnji dan škole bit će 23. prosinca. Na proljetne praznike u 2017. godini učenici će otići tek sredinom travnja.

Svi sveti i Praznik rada konačno ne padaju na vikend

I dok su ovog siječnja učenici ukupno tri tjedna išli u školu, sljedeće godine će im školske obaveze u siječnju biti skraćene pa je prema novom kalendaru za taj mjesec odvojeno dva tjedna rada. Slična je situacija i u travnju kada će učenici umjesto ovogodišnjih četiri tjedna, u školu ići tek dvanaest dana, a praznici će trajati devet radnih dana. 

Ono što će svakako sve usrećiti jest činjenica da blagdan Svih svetih ove godine pada na utorak stoga u nekim školama nije odbačena i mogućnost produženog vikenda. Produženi vikend definitivno nije upitan u svibnju, kada Praznik rada konačno pada na ponedjeljak. 

Maturanti će svoje srednjoškolsko obrazovanje završiti 19.svibnja 2017. godine.

Izvor: MZOS, screenshot

Za Uskrs slavimo novi blagdan?!

Blagdan Tijelova sljedeće se godine slavi 15. lipnja pa će službeno zadnji radni dan u školskoj godini 2016./2017. biti u srijedu, 14. lipnja. 

Ono što je svakako novost u kalendaru Ministarstva je da od sljedeće godine nema Uskrsnog ponedjeljka, već je taj dan zamijenjen s Ukrasnim ponedjeljkom. Budući da taj blagdan nismo našli prelistavajući katolički kalendar, nadamo se da se samo radi o tipfeleru nadležnih u MZOS-u.

Detalje školskog kalendara u 2016./2017. godini pogledajte u nastavku

Kalendar za školsku godinu 2016-2017 by srednja.hr on Scribd