Pretraga

Tisuće studenata će morati u potragu za stanom: Doznali smo koliko je prijavljenih za smještaj u zagrebačke studentske domove

A- A+

Do 27. srpnja su se studenti mogli prijaviti na natječaj za smještaj u zagrebačke studentske domove, a prema informacijama koje su nam ustupili u SC-u, za 6.935 kreveta, koji su namijenjeni redovitim studentima, konkurira njih čak 9.589. Jednostavnom matematikom dolazimo do zaključka da će oko 2.600 studenata po objavi konačnih rezultata natječaja, morati tražiti neki drugi smještaj.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Inače, tih 6.935 kreveta nije puni kapacitet studentskih domova u Zagrebu, nego 7.545. Međutim, dio kapaciteta je rezerviran za smještaj Erasmus studenata te onih koji ostvaruju pravo na smještaj putem posebnih Odluka MZO-a, kao što su vrhunski sportaši, strani studenti koji dolaze putem Agencije za mobilnost i programe EU-a i tako dalje.

Izdvojeni članak

Stigli rezultati natječaja za smještaj studenata u riječke studentske i učeničke domove

Sve to iskazano u brojevima možete vidjeti i u Odluci o raspodjeli kapaciteta, koju prilažemo ispod teksta.

Iz SC-a su nam rekli i kako je dosadašnjom obradom uočeno 260 nepotpunih molbi, ali i da je taj podatak promjenjiv, s obzirom da kontrola još traje.

Privremeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačke studentske domove (punog naziva: Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu u akademskoj godini 2018./2019.) bit će poznati do 17. kolovoza.

Potom osam dana traje rok za žalbe, nakon kojeg se objavljuju konačni rezultati.

Na kraju dometnimo da prilikom traženja stanova u glavnom gradu, a mnogi će ga morati tražiti po završetku natječaja,  uzmete u obzir okolnost da dobrim dijelom Novog Zagreba, tramvaji neće voziti čitavih godinu i pol dana.

A kakva su iskustva studenata koji su živjeli na Savi, Cvjetnom, Šari i Lašćini, možete pogledati na potonjim linkovima.

Studentski domovi: Kompleks Stjepan Radić oaza je mladosti i dobre zabave

Cvjetno slovi kao najmirniji dom, ali tamošnji bi studenti rado dodali nešto bučnih sadržaja

Studentski dom Šara: Zbog nedostatka menze rađa se ideja o postavljanju roštilja

Na Lašćini najjeftinije sobe, a kompleksom dominiraju cure

Odluka o raspodjeli kapaciteta studentskih domova u akademskoj 2018./2019. godini nalazi se u dokumentu ispod.

Odluka o raspodjeli kapaciteta