Pretraga

Upozorenje zagrebačkog Sveučilišta: ‘Ne odgovarajte na e-mail, ukraden nam je identitet

A- A+

Sveučilište u Zagrebu upozorilo je kako su postali žrtva nepoznatog počinitelja koji nezakonito koristi ime univerziteta te mole da ne odgovarate na mailove poslane s adrese [email protected]. Naime, radi se o prijevari u kojoj se od bivših studenata i drugih građana traži sudjelovanje u navodnom upitniku o uvođenju spolnog odgoja u obrazovni sustav nakon kojega bi sudjelovali na javnoj raspravi koju provodi zagrebačko Sveučilište. Međutim, iz Rektorata navode kako se radi o neistini i mole sve koji su dobili takav mail da ga prijave na službenu adresu Sveučilišta nakon čega će podnijeti kaznenu prijavu.

Na službenim stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljeno je upozorenje za potencijalne žrtve prijevare u koju je uvučeno i samo ime spomenute institucije.

Naime, u posljednje vrijeme nekoliko bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu, iako ne isključivo, zaprimilo je e-mail poruku s molbom da sudjeluju u upitniku o uvođenju spolnog odgoja u obrazovni sustav kako bi tobože sudjelovali u javnoj raspravi koju navodno provodi Sveučilište u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Sveučilištu u Rijeci prijeti gubitak velikog broja studenata

Nepoznaot je tko se krije iza osobe koja ovim e-mailom traži povratni odgovor, nakon čega slijedi eventualno zaprimanje spomenute ankete. Također se navodi da će Sveučilište u Zagrebu tiskati brošuru u kojoj bi bili podaci o studentima. Upotpisu je nalazi Sveučilište u Zagrebu, a poslano je s adrese: [email protected].

Međutim, iz Rektorata upozoravaju, ako ste primili takvu ili poruku sličnog sadržaja sa spomenute adrese, da sve navedeno nije istinito. Sveučilište u Zagrebu ne provodi nikakvu anketu o četvrtom modelu zdravstvenog odgoja, točnije spolnom odgoju te adresa pošiljatelja nije službena adresa zagrebačkog univerziteta.

Također mole da poruk zanemarite i ne odgovarate na nju, odnosno da svaku sumnjivu e-poruku prijavite na službenu e-adresu Sveučilišta u Zagrebu: [email protected].

Naveli su u upozorenju kako im nisu poznati počinitelji niti namjere takvih nezakonitih radnji te da će protiv nepoznatog počinitelja podnijeti kaznenu prijavu.