Pretraga

Urnebesan video: Pogledajte kako izgleda studiranje na Ekonomiji

A- A+

O studentima i studiranju na pojedinim fakultetima, uvijek su se krojile predrasude različitih vrsta pa smo o onima najučestalijim za ekonomiste, kineziologe, medicinare, FER-ovce i druge, pisali i mi. Međutim mladi dvojac iz Zagreba, odlučio je kroz satirični video isječak, kako su ga sami opisali, prikazati kako izgleda studiranje na zagrebačkoj Ekonomiji. Pogledajte zanimljivi uradak, gdje su u dvije minute obuhvaćene sve predrasude, a uz to se nisu propustile servirati uvrede na račun pojedinih drugih fakulteta.

Za studente pojedinih fakulteta, često se vežu predrasude, koje se tiču njihovih mentalnih sklopova, stila života i odijevanja, količine učenja i slično. Neke od njih protežu se generacijama pa s vremenom vanjski promatrači, u njih počnu vjerovati. O najzastupljenijim stereotipima za studente nekoliko fakulteta, poput Ekonomije, FER-a, Filozofskog, Kineziološkog, već smo pisali i mi, a mladi dvojac iz Zagreba, odlučio se na ovu temu napraviti i dvominutni satirični video uradak.

Izdvojeni članak

Predrasude koje se najčešće vežu uz studente Ekonomije

U njemu su obuhvatili istaknute predrasude, koje se vezuju za studente zagrebačke Ekonomije. Kroz sekvence u kratkom filmu su predstavili kako izgleda pisanje seminara na spomenutom fakultetu, odlasci na predavanja, učenje u knjižnici te razonoda.

Pogledajte interesantni video koji je anonimni dvojac sastavio, uz ovakav opis uratka na YouTubeu:

‘Ovaj video uradak je satirične je naravi i predstavlja karikirane neistinite stereotipe.
Svakakva povezanost sa stvarnim životom slučajna je i nenamjerna.
Nakana autora nije bila nikoga uvrijediti i predstaviti u negativnom svijetlu.’