Pretraga

Varaždinski student napravio aplikaciju za Špancirfest, ali organizatori za nju nisu imali sluha

A- A+

Varaždinac Martin Holi, student elektrotehnike na Sveučilištu u Mariboru, izradio je Android aplikaciju za praćenje programa Špancirfesta. Kako organizatori za njegovu inovaciju nisu imali sluha, na Google Store postavio ju je sam.

foto: Bogdan Okreša Đurić, Flickr

Martin sa svojom idejom nije uspio ni doći do organizatora iz Turističke zajednice grada Varaždina, piše eVaraždin.hr.

– Nažalost TZGV uopće nije bila zainteresirana za tako nešto. Aplikaciju sam im pokušao predstaviti u ranijoj fazi razvoja, uz napomenu da se može prilagoditi po njihovim uvjetima i željama, ali nakon više od 10 dana bez ikakvog pokušaja kontakta s njihove strane, aplikaciju sam izradio i objavio bez njih te sam je postavio na Google Store, ispričao je Marin novinarima eVaraždina.

Kaže kako pri izradi aplikacije nije imao financijski interes, već je želio pomoći u promociji svog grada.

– Aplikacija sadrži osnovni program Špancirfesta i dodatne informacije, a dostupna je i bez internetske veze, što je idealno za strane goste. Nakon objavljivanja aplikacije, u roku od 3 dana bez ikakvih oglašavanja preuzeta je više od 50 puta što govori da interes publike za praćenjem programa na pametnim telefonima postoji. Pokušao sam ponovno kontaktirati TZGV, vezano uz tu istu aplikaciju, ali bez ikakvog uspjeha , rekao je Holi.

Ako ovih dana planirate posjetiti Špancirfest, aplikaciju možete preuzeti ovdje.