Pretraga

Vlada donijela zaključak: Poznato do kada će se građani preseliti s Cvjetnog naselja

A- A+

Vlada je u četvrtak donijela zaključak o privremenom stambenom zbrinjavanju osoba privremeno smještenih u Studentskom domu ‘Cvjetno naselje’ nakon potresa.  Ravnateljstvo civilne zaštite dom mora demobilizirati do 15. rujna. Građane će preseliti u neki drugi prikladni objekt, a za to je osiguran i novac iz europskih fondova.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

‘Cvjetno’ će opet biti dom samo za studente.

– Studentski dom ‘Cvjetno naselje’ uoči početka akademske godine 2020/2021. zbog smještaja ugroženih građana nalazi se u  nepovoljnom položaju, te mu je onemogućeno obavljanje redovne djelatnosti te je, stoga, cilj ovog Zaključka omogućiti što većem broju građana privremeni smještaj na drugoj lokaciji, stoji u obrazloženju donošenja zaključka Vlade.

Rok: 15. rujna

Zaključkom o privremenom stambenom zbrinjavanju osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije  i Zagrebačke županije, privremeno smještenih u Studentskom domu ‘Cvjetno naselje’, koji je Vlada danas jednoglasno donijela, sređuje se pitanje iseljenja građana iz tog zagrebačkog studentskog doma.

Izdvojeni članak

Još ima nade za studente: Poznato kad bi građani trebali iseliti iz Cvjetnog

Ravnateljstvo civilne zaštite mora najkasnije do 15. rujna 2020. donijeti Nalog o demobilizaciji paviljona 1 i 2 u Studentskom domu ‘Cvjetno naselje’, u svrhu normalizacije rada Studentskog doma.

Isto tako, u odluci piše kako moraju donijeti i nalog o mobilizaciji drugog objekta u vlasništvu Grada Zagreba ili Republike Hrvatske, prikladnih za privremeno stambeno zbrinjavanje građana čije su nekretnine stradale u potresu.  Njihovo bi preseljenje trebao financirati Fond solidarnosti Europske unije.

Zanimljivo, u zaključku piše i kako SC-u ‘dodatni problem predstavlja i oštećenje dvaju paviljona Studentskog doma na Lašćini. koji još nisu obnovljeni, te se pojavila potreba za smještaj studenata iz tog doma u Studentski dom Cvjetno naselje.

EU je platila da na Cvjetnom žive studenti

Studentima je svakako u prilog izašla i činjenica da je Studentski dom ‘Cvjetno naselje’ obnovljen sredstvima EU. Vlada, naime, ističe kako je obaveza prema donatorima da se on koristi za svrhu za koju je Europska unija dala novac – a to je smještaj studenata.

PROUČITE DOKUMENT:

Download [91.85 KB]

Ako Vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Vlada donijela zaključak: Poznato do kada će se građani preseliti s Cvjetnog naselja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap