Pretraga

Završila afera ‘crv u bečkom’: Inspekcija pokazala što je student zapravo našao u pohanom mesu

A- A+

Facebook grupa Studentski dom ‘Stjepan Radić’, ovog je vikenda u glavnom fokusu svih medija. Razlog tome je fotografija bečkog odreska iz menze Doma, koji u sebi sadržava nešto što sliči na crve. Prašina se dovoljno podigla da reagira i ravnatelj SC-a, Mirko Bošnjak te pošalje izvanrednu inspekciju kako bi otkrio da to nisu bili crvi nego – riža.

Foto: Facebook|srednja.hr

Ove je subote na Facebook stranici Studentski dom ‘Stjepan Radić’, osvanula fotografija bečkog odreska kojeg je jedan student dobio u menzi Doma. Uz prigodni opis ‘specijalitet dana’, fotografija prikazuje kako je komad pohanog mesa ‘začinjen’ ni više ni manje nego nečim što sliči na – crve.

‘Danas studenti nisu bili jedini gosti restorana’

Fotografija je u kratko vrijeme preplavila društvene mreže i domaće portale, a o svemu se ubrzo oglasio i Studentski zbog Sveučilišta u Zagrebu, tražeći hitno očitovanje Uprave SC-a u Zagrebu, Uprave SD ‘Stjepan Radić’, voditelja restorana u Domu, osobe odgovorne za sanitarne uvjete restorana, glavnog kuhara menze i osoba koje su posluživale hranu u menzi.

– Danas studenti nisu bili jedini gosti restorana studentske prehrane u SD Stjepan Radić. Studenti su bili posluženi obrocima koji su obogaćeni dodatnim proteinima – nalik crvima. Podsjećamo da navedeno nije prvi niti rijedak incident sličnog posluživanja studentske prehrane, a o svima smo obavještavali Upravu SC-a, napisao je SZ Sveučilišta u Zagrebu na svojoj Facebook stranici.

 

Potaknuti ovim slučajem, studenti su na Facebooku masovno krenuli objavljivati fotografije hrane iz menze s dlakama, pužem u salati i kovanicama, a sve to bilo je dovoljno da ravnatelj SC-a u Zagrebu, Mirko Bošnjak, pošalje izvanrednu inspekciju u restoran u SD ‘Stjepan Radić’ i utvrdi o čemu je točno riječ.

Nisu crvi nego…

– Prema izričitim tvrdnjama voditeljice kuhinje, kao i zaposlenika koji su obavljali predpripremu i pripremu namirnice, nije riječ o crvima nego se radi o zrncima riže koji su dospjeli u smjesu za paniranje, te su nakon toga podvrgnuti prženju u fritezi, objašnjava Bošnjak u svom priopćenju.

Radi dokaza svojih tvrdnji, ravnatelj SC-a je istaknuo kako je izvršeno probno paniranje s normalnim krušnim mrvicama i onima kojima je dodana riža. Nakon prženja u fritezi vidljiv je identičan nalaz kao na fotografiji koju je objavio student, jer je riža poprimila ispucani izgled koji neodoljivo podsjeća na – crve.

Pohano meso s rižom i pohano meso bez riže. Foto: SC Zagreb

– Prema svemu navedenom, ne odričući odgovornost za propust, vidljivo je kako navedena namirnica nije predstavljala opasnost za zdravlje i život konzumenata, nego svojim izgledom nije zadovoljavala, zaključio je Bošnjak te se ispričao u ime Studentskog centra u Zagrebu.