Pretraga

Završio prvi e-sport turnir tehničkih fakulteta: Pobijedili su zagrebački studenti, ali ne s FER-a

A- A+

Zagrebački studenti rasturili su Superology Student Esports Tournament, prvo takvo natjecanje među tehničkim fakultetima u Hrvatskoj. Možda iznenađenje, ali na prvom mjestu nisu studenti FER-a, već jednog veleučilišta.

Završio je Superology Student Esports Tournamenta. Prvi je to e-sport turnir tehničkih fakulteta u Hrvatskoj, a pobjedu su odnijeli studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

FER preko trideset bodova

Na kraju turnira poredak na bodovnoj tablici je sljedeći: posljednji na ljestvici je FSB sa 85 bodova a slijedi ga Sveučilište Sjever sa 130 bodova. Na šestom mjestu je Algebra sa 140 bodova, a sa samo 20 bodova više peto mjesto drži FERIT. 180 bodova ima FESB što ga stavlja na četvrto mjesto na tablici, a na trećem mjestu nalazi se FOI sa 250 bodova. Drugi u ukupnom poretku je FER sa 260 bodova dok prvo mjesto drži TVZ sa 295 bodova.

Kao predstavnicima Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu, bila nam je izuzetna čast sudjelovati u Student Esports Tournamentu, a to sudjelovanje nam je još draže jer smo odnijeli pobjedu i pritom se jako dobro zabavili i virtualno družili s kolegama s drugih učilišta. Iako su studenti Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu natjecateljski aktivni u esportu, SET nam je pomogao da tu aktivnost promotrimo i evaluiramo kao institucija, te da joj pristupimo na drukčiji način, kao prema prilici za aktivnu participaciju u jednoj brzo rastućoj grani industrije koja bi mogla zanimati naše studente ne samo kao krajnje korisnike već kao buduće developere, producente, content kreatore itd… Zbog svega toga se veselimo i nadamo sljedećoj iteraciji SETa, jer bi svoju titulu htjeli obraniti u još većoj konkurenciji te da jednog dana možemo izjaviti da smo pobijedili u prvoj od mnogih sezona Student Esports Tournamenta, ovom je prigodom izjavio Vladimir Šimović, predavač i voditelj esport sekcije na TVZ-u.

Tim Tehničkog Veleučilišta Zagreb ovom je pobjedom na turniru svome fakultetu osigurao profesionalnu streaming opremu kako bi se dalje popularizirao esport na tom fakultetu, dok su tjedni pobjednici bili nagrađeni nagradama sponzora.

Prva sezona Superology Student Esports Tournamenta prošla je pozitivno i iznad svih očekivanja. Partneri na projektu, fakulteti i ponajviše sami studenti dokazali su vrijednost esporta u povezivanju, izgradnji timskog duha, dobroj zabavi i ponosu u predstavljanju vlastitih fakulteta. Posebno je izvrsno vidjeti načine na koji fakulteti u suradnji sa studentima grade vlastite esport odjele koji će se natjecati u budućim iteracijama Superology Student Esports Tournament, rekao je Nikola Stolnik, osnivač Good Game Globala, organizatora SET-a.

Natjecali su se u pet naslova

Timovi su se natjecali u čak pet različitih naslova: FIFA 21, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends i PUBG: Battlegrounds. Svaki tjedan natjecanja donio je timovima bodove koji su se tijekom turnira zbrajali i odredili finalnog pobjednika cijelog turnira. Odmak od sličnih natjecanja prepoznaje se u činjenici da se u svim naslovima natjecao isti tim, tj. 6 igrača koji su predstavljali svoj fakultet. Ovim potezom naglasak turnira stavljen je na povezivanje studenata i promociju esporta u regiji naspram profesionalnog nadmetanja u samo jednom naslovu.

Tijekom pet tjedana igranja i još više tjedana ukupnog trajanja turnira imali smo prilike pogledati fantastične mečeve između studentskih esport timova. Svaka disciplina privukla je novu publiku koja se ove nedjelje okupila na SET kanalima i bodrila svoje favorite u finalnoj igri – PUBG: Battlegrounds. Ova igra bila je posebno dobar izbor za veliku završnicu jer je zbog svog žanra (Battle Royale) na mapi istovremeno okupila svih osam timova, tj. čak 64 igrača! Kroz subotu i nedjelju igralo se ukupno 8 rundi, čiji su se bodovi zbrajali i tako odlučili zadnjeg tjednog pobjednika! Pobjedu u ovom naslovu ponio je tim Sveučilišta Sjever, ostavivši iza sebe drugoplasirani tim FER sa samo 3 boda razlike.

– Sretni smo što smo kroz ovaj projekt mogli ponovo oživjeti svoje gejmerske uspomene i, kod nekih, pomalo zahrđale skillove, ali i upoznati sjajne mlade ljude. Iz prve ruke znamo da esport i gaming imaju jako pozitivan utjecaj na samopouzdanje, strateško razmišljanje i vještine funkcioniranja u timu. Sve te stvari su nama u Superologyju izuzetno važne i uvijek ćemo podržati projekte koji na smislen način osnažuju mlade, pogotovo ako su zabavni kao što je ovaj. Uz to, nadamo se da je studentima upoznavanje sa Superologyjem kroz gaming bilo zanimljivo te da će se neki od njih zainteresirati za naš specifičan način rada i kulturu, a možda nam se jednog dana i pridružiti, rekao je Ivan Lulić, managing director Superologyja, glavnog sponzora cijelog turnira.

NIJE SVE NA RAČUNALU

FIFA 21 igrala se na Playstationu 1 vs 1, dok su se ostali naslovi igrali na računalima. U CS:GO-u i LoL-u timovi su odmjerili snage 5 na 5, PUBG: Battlegrounds igralo je 4 člana tima, dok su se u Rocket League-u natjecala 2 člana.  Live stream svih faza natjecanja gledatelji su mogli pratiti na službenim kanalima Superology Student Esports Tournamenta – Twitchu i YouTubeu.