Pretraga

Zbog korone još dva faksa zagrebačkog sveučilišta prelaze na online nastavu

A- A+

Nakon Kineziološkog, Medicinskog i Građevinskog fakulteta, još su se dvije sastavnice Sveučilišta u Zagreu, zbog dosta loše epidemiološke situacije, odlučile svu nastavu prebaciti online.

Foto: Alexandra Koch/Pixabay

Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike, sa sjedištem u Varaždinu, nova su dva fakulteta zagrebačkog sveučilišta koja će svoju nastavu održavati – online.

Obrana završnih, diplomskih i doktorskih radova ide online

Tekstilno-tehnološki fakultet od jučer je svu nastavu prebacio online. Učinili su to u svrhu sprečavanja i ograničavanje širenja zaraze bolesti uzrokovane koronavirusom. Nastava će se izvoditi putem internetskih oblika komunikacije, a nastavnici i studenti, radit će i predavnja slušati od kuće.

Izdvojeni članak
Medicinski fakultet Zagreb

Medicinski fakultet prelomio: Sva nastava ide online, čak i dio vježbi

O preciznim alatima koji će se koristiti svaki će nastavnik obavijestiti svoje studente. Nastava koja će se održavati u realnom vremenu, provodit će se prema dosad dogovorenom rasporedu kontaktne nastave, kako bi se izbjegla preklapanja.

U online nastavu spadaju i obrane završnih, diplomskih i doktorskih radova, a referada će sa studentima komunicirati isključivo preko telefona i elektroničke pošte. Nenastavno osoblje bit će raspoređeno tako da se osigura kontinuitet rada prema točno određenom rasporedu. Za djelatnike koji će raditi u zgradu, navodi TTF u odluci, vrijede sve epidemiološke mjere i preporuke.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture će se, sukladno preporuci rektora, izvoidit na otvorenom u manjim grupama ili na daljinu u dogovoru s nastavnikom. Sukladno rektorovim preporukama TTF preporuča da se izvannastavne aktivnosti u kojima postoji značajan rizik od prijenosa zaraze – do daljnjega odgode. Cijelu odluku možete vidjeti ovdje.

Visokorizični će i ispite imati online

Fakultet organizacije i informatike već je provodio hibridni model nastave u kojem je sve što se moglo održavalo online. No, s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije odlučili su se sva predavanja na svim studijima prebaciti u potpunosti na daljinu za razdoblje od 2. do 15. studenog ove godine.

Izdvojeni članak

Osim Medicine, još dva zagrebačka fakulteta prešla na online nastavu

Za vrijeme provođenja nastave na daljinu, ispiti i kolokviji održavat će se kontaktno na Fakultetu ili online, ovisno o odluci nositelja predmeta i vrijedećim epidemiološkim mjerama. Za one nastavnike i studente koji spadaju pod visokorizične skupine za zarazu od širenja koronavirusa, sve pa i kolokviji, ispiti i usmene obrane pred povjerenstvom održavat će se također online. Cijeli odluku FOI-ja možete pregledati na ovoj poveznici.