Pretraga

Osim Medicine, još dva zagrebačka fakulteta prešla na online nastavu

A- A+

Brojka novozaraženih po danu ovog je četvrtka premašila 2.700. I dok većina fakulteta nastavu izvodi prema mješovitom modelu, kombinacijom online i neposredne nastave, dva zagrebačka fakulteta na dva tjedna prelaze na online nastavu. Riječ je o Građevinskom i Kineziološkom fakultetu, koji su te odluke donijeli na početku ovog tjedna.

Foto: Samuel Bourke; Unsplash

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 7. studenog nastava na Građevinskom fakultetu u potpuno će se održavati na daljinu, izvijestili su ovih dana s tog fakulteta.

Na Građevini kolokviji mogu biti uživo

U odluci o prelasku na tu vrstu nastave, ističu kako je Uprava u stalnom kontaktu s Ministarstvom te da se prati razvoj situacije sukladno čemu će se donijeti odluka o tome na koji će se način nastava održavati nakon 7. studenog.

– Održavanje kolokvija bit će moguće u klupama uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera. Predsjednici vijeća godišta i voditelji smjerova diplomskih studija u suradnji s referadom i prodekanom za nastavu će najkasnije do 29. listopada dodatno uskladiti termine održavanja kolokvija i osigurati dvorane za njihovo provođenje, ističe se u odluci Građevinskog fakulteta.

Izdvojeni članak
Medicinski fakultet Zagreb

Medicinski fakultet prelomio: Sva nastava ide online, čak i dio vježbi

Na KiF-u izuzetak nastava na teorijsko-praktičnim predmetima

Podsjetimo, na online nastavu prešao je Medicinski, a osim tog fakulteta i Građevine na sljedeća na dva tjedna svi oblici nastave i na Kineziološkom fakultetu provode se na daljinu, priopćeno je s KiF-a. Izuzetak je kontaktna nastava na teorijsko-praktičnim predmetima u hibridnom obliku i predmeta Kineziologije u edukaciji koji se održavaju u dvoranama Kineziološkog fakulteta po rasporedu koji vrijedi od početka akademske 2020./2021. godine.

– Svi nastavnici dužni su provoditi nastavu putem sustava Merlin (Moodle), davati jasne upute i održavati redovnu komunikaciju sa studentima. Svi nastavnici dužni su biti dostupni studentima na email ili u sustavu Merlin za konzultacije pri pripremanju ispita te osigurati vrednovanje svih ishoda učenja za koje je to moguće na daljinu u skladu s predviđenim ispitnim terminima. Studenti su dužni biti uključeni u on-line nastavu i moraju ispunjavati zadane obaveze. Nastavnici su dužni voditi evidenciju o ispunjavanju studentskih obaveza, stoji u odluci Kineziološkog.