Pretraga

Zbog smrti Malog Ivice zakopana ‘ratna sjekira’ između FESB-ovaca i FER-ovaca

A- A+

Oni koji su se svakodnevno s njime družili, ali i oni koji su ga upoznali i njegove zgode pratili samo putem Instagrama, ostali su u utorak zatečeni viješću kako je preminuo mačak Mali Ivica, počasni stanovnik zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Iako vječni rivali FER-ovaca, pa i po pitanju toga čija je mačka bila bolja, studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), odali su počast Malome Ivici.

Foto: Instagram; @mali_ivica_fer

‘Ratna sjekira’ između FESB-ovaca i FER-ovaca konačno je zakopana, barem ona u bitki oko toga čija je mačka bolja. U ovim teškim danima u kojima su FER-ovci izgubili svog mačka Malog Ivicu, kolege s FESB-a uputile su im riječi utjehe, a Malome Ivici zaželjeli rajski počinak.

Izdvojeni članak

Tragična vijest s FER-a: Uginuo je Mali Ivica

– Svi znamo da između FESB-a i FER-a postoji rivalstvo koje traje već godinama i koje nije uvik lijepo. Oni za nas govore da smo lijeni, da samo pijemo kave, da ništa ne znamo što je pomirimo se istina, dok mi za njih govorimo isto šta i govorimo za fast food meduza, ali mislim da je vrijeme da barem na trenutak zaboravimo podjele i ruganje u vidu najnovijih događanja. Naime Mali Ivica, mačak FER-a je poginuo u automobilskoj nesreći, ono o čemu prosječni FESB-ovac može samo sanjati. Pišući ovo realiziramo kako bi to bilo grozno kada bi umrla jedna od naših mačaka, te želimo saučešće svim našim prija…kolegama s FER-a. Iako osobno nismo poznavali Ivicu po slikama vidimo da je bio mačak kakvog bi bilo koji student poželio. Te želimo studentima FER-a da se što prije pomire s time jer znamo da se takav mačak ne može zaboraviti. Administracija FESB Memesa će obilježiti ovaj događaj danom neučenja, te pozivamo i sve ostale da učine isto u spomen na Malog Ivicu. Ivice lipo se zabavi gore na livadi u kojoj teče mlijeko u rijekama, Whiskas raste na stablima, a osnova elektrotehnike nema na vidiku, poručili su FESB-ovci putem stranice FESB Memes.

Podsjetimo, svoju mačku (ili više njih) imaju i studenti splitskog FESB-a, koji su nedavno ustvrdili kako je njihova ljubimica bolja od Malog Ivice, jer se ona, između ostaloga ‘ne zove nego sama dođe’, ‘brine za znanje studenata pa im ne ulazi na satove’, te je, za razliku od Malog Ivice, ‘punija jer ju svi hrane’.