Pretraga

Sveučilište u Osijeku

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi (FTRR)

www.ftrr.hr

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi djeluje u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Turizam je jedna od glavnih strateških odrednica Programskog razdoblja Europske Unije 2021. – 2027 te prioritetno područje javnih politika u okviru Strateškog cilja 1. Konkurentno i inovativno gospodarstvo u Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030. godine, te se studiranje u ovom području smatra izrazito perspektivnim. Ruralno-zeleno-održivo-digitalno – uključi se u teme obrazovanja za sigurno zapošljavanje!

U sektoru turizma i ruralnog razvoja Fakultet provodi visokoškolsko i cjeloživotno obrazovanje iz područja biotehničkih i društvenih znanosti fokusirano na znanstvenom i stručnom radu, osiguranju kvalitete, međunarodnoj suradnji i suradnji sa lokalnom zajednicom s ciljem brze zapošljivosti studenata. Naglasak je na osposobljavanje stručnjaka za obavljanje operativnih i upravljačkih poslova u selektivnim oblicima turizma, profitnom i neprofitnom sektoru te javnim organizacijama vezanim uz područje turizma. Studenti se osposobljavaju i za obavljanje operativnih poslova iz ostalih interdisciplinarnih područja povezanih s turizmom: elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, računovodstvo i enogastronomija. Studenti imaju priliku učiti na konkretnim poslovnim modelima te razvijati svoje inovativne poslovne planove u turizmu i ugostiteljstvu, uz mentoriranje gospodarstvenika i stručnu praksu kao dio nastave.

Fakultet kontinuirano radi na unaprjeđenju uvjeta studiranja i rada što se vidi i kroz osiguravanje prostornih uvjeta. Prostorni kapaciteti smješteni su na više lokacija te obuhvaćaju glavnu zgradu u Požegi, Klijet i spremište vina u Podgorju, vinograd, prodavaonicu vina, Studentski dom dr. Franjo Tuđman i Studentski centar.

Kreiraj svoju karijeru u STEM sektoru i studiraj na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi!

FTRR – STEM obrazovanje za kreativne industrije

ftrr logo

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi | Foto: FTRR

Preddiplomski sveučilišni studij

  • Turizam

Preddiplomski stručni studiji:

  • Enogastronomija
  • Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo
  • Računovodstvo

Studentski centar Požega

Rad Studentskog centra Požega organiziran je kroz četiri ustrojbene jedinice i to: Odjela prehrane i smještaja (Studentski dom dr. Franjo Tuđman), Odjela studentskog servisa, Odjela profitnih djelatnosti (Studentski klub „2“) te Odjela zajedničkih službi. Studentski centar podiže studentski standard i kvalitetu studiranja, te će čini bitan segment podrške studentima u organizaciji slobodnog vremena kroz glazbene manifestacije, sportska događanja i studentske večeri.

Studentski zbor i Alumni

Fakultet u okviru ove udruge ima studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u odlučivanju u tijelima visokog učilišta i predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja. Studentski zbor imenovanjem studentskog pravobranitelja, omogućuje studentima rješavanje pitanja akademskih odnosa te zaštitu njihovih akademskih prava i sloboda. Alumni udruga promovira fakultet te njeni članovi sudjeluju na različitim sajmovima i skupima, te obilascima srednjih škola.

Erasmus+ program

Fakultet surađuje se sa preko 40 institucija sa 5 svjetskih kontinenata što omogućuje studentima i profesorima mogućnost dolaznih i odlaznih mobilnosti. Studiranje u inozemstvu važan je aspekt programa Erasmus+. Pokazalo se da se naši studenti koji su boravili na Erasmus razmjeni kasnije lakše zaposle, a to im je i sjajna prilika da poboljšaju jezične vještine, steknu samopouzdanje i neovisnost te upoznaju nove kulture.

Međunarodna konferencija Vallis Aurea

Konferencija okuplja znanstvenike sa renomiranih institucija sa izlaganjima znanstvenih i stručnih radova, a cilj ovog događaja je okupiti sve relevantne društvene, obrazovne i gospodarske subjekte kako bi kroz konstruktivnu raspravu pronašli rješenja trenutnih problema i kreirali nove ideje za razvoj turizma.

Studijska putovanja i gospodarska suradnja

Studenti su uključeni u čitav niz aktivnosti: zajednička putovanja, sudjelovanja na izlaganjima, konferencijama, sajmovima, radionicama, zajedničkim istraživanjima i sl. Fakultet organizira posjete institucijama partnerima (HGK, HOK, Županija, Regionalni razvojni uredi i agencije, Turistička zajednica Grada Požege), zajednička formalna (i neformalna) druženja, posjete kulturnim manifestacijama u gradu i okolici (knjižnica, koncerti, dani otvorenih vrata), susreti s ostalim vanjskim dionicima, obilasci postrojenja tvrtki partnera, OPG-ova, sudjelovanje u sportskim aktivnostima, volonterski rad u lokalnim civilnim udrugama i akcijama i sl.

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi
Vukovarska 17, 34000 Požega, Hrvatska
[email protected]
034-311-460
www.ftrr.hr

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!