Pretraga

Visoke škole

RIT Croatia

Američko visoko obrazovanje koje studente priprema za željenu karijeru

RIT Croatia je međunarodni kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, i u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine. RIT se nalazi u Rochesteru (New York), s kampusima u Europi (Hrvatska, Kosovo), Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Dubai).

Uz studij na engleskom jeziku prema suvremenim američkim programima, poznati smo po pripremi studenata za tržište rada o čemu svjedoči zadovoljstvo poslodavaca našim studentima i podaci o zaposlenosti i uspjesima naših diplomanata. Potičemo praktičnu primjenu usvojenog znanja kroz obvezan program prakse u odabranom području studija. Naše akademsko osoblje potiče studente na razvoj kritičkog i analitičkog mišljenja, te im pomaže da unaprijede svoje komunikacijske i liderske vještine. Također, studenti imaju priliku surađivati s kolegama s drugih kampusa, ali i studirati u Rochesteru ili Dubaiju.

RIT Croatia studentima omogućuje sustav podrške tijekom studija što uključuje: akademske savjetnike, sustav studentske podrške i mentoriranja, studentskog pravobranitelja, karijerne i study abroad savjetnike (uključujući i Erasmus), te ured za međunarodne studente koji je na raspolaganju studentima koji dolaze iz drugih zemalja.

Vjerujemo u raznolikost, radoznalost, inovativnost, profesionalnost i odličan smo izbor za sve koji žele studirati u međunarodnom i dinamičnom okružju.

Pripremljeni smo na izvođenje nastave u klasičnim i virtualnim učionicama

Sveučilište RIT ima gotovo 40 godina iskustva u izvođenju nastave na daljinu, tako da su infrastruktura i alati dobro posloženi i omogućuju jednostavan prelazak iz klasičnog u online okruženje. Sukladno, za studente koji uslijed ograničenja putovanja uzrokovanih COVID-19 nisu u mogućnosti studirati u Dubrovniku i Zagrebu, nastava će biti organizirana u online okruženju.

Studiji

RIT Croatia je jedina visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja studentima po završetku studija studentima omogućuje stjecanje dvije diplome, američku diplomu koju dodjeljuje matična institucija u SAD-u i hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia.
Na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu studenti mogu odabrati sljedeće američke visokoobrazovne programe u obliku četverogodišnjih preddiplomskih stručnih studija:

Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management),
Međunarodno poslovanje (International Business),
Informacijske tehnologije (Web and Mobile Computing)

U sklopu cjeloživotnog učenja na RIT Croatia, studenti imaju priliku upisati Master of Science studije Service Leadership and Innovation te Information Sciences and Technologies, kojeg na zagrebačkom kampusu provodi RIT. Po završetku studija, studenti stječu američku diplomu koju dodjeljuje RIT.

Kvalitetu RIT studija potvrđuju i međunarodne akreditacije institucije RIT: The Middle States Commission on Higher Education te AACSB International (studij Međunarodnog poslovanja). Kvalitetu sveučilišta RIT potvrđuju brojna priznanja uglednih svjetskih publikacija. RIT Croatia privatna je visokoobrazovna institucija čiji se programi izvode u skladu s odgovarajućim nacionalnim dopusnicama.

Studiraj uz stipendije i financijske potpore RIT Croatia

Obrazovanje je jedna od najvažnijih životnih investicija. RIT Croatia redovito pomaže studentima da uz program stipendija i financijske potpore studiraju na tom koledžu; svake godine izdvajamo više od 2,6 milijuna kuna u te svrhe. Također, svi kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili s odličnim uspjehom u svim razredima srednje škole, imaju automatski pravo na stipendiju u iznosu 4000 eura. 70% kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT Croatia. Drugim riječima, šanse da osvojiš stipendiju su velike – stoga se prijavi čim prije!

RIT Croatia

Što te čeka na RIT Croatia?

 

Upisi

Proces prijave i upisa je personaliziran i prilagođen pojedinom kandidatu. S kandidatima razgovaraju naši specijalisti za upise te ih vode kroz sve korake prijavnog procesa. Svim kandidatima pružamo priliku da nas upoznaju, kao što i mi želimo upoznati njihove ciljeve, interese i razmišljanja. Rana prijava donosi mnogobrojne pogodnosti uključujući i mogući popust na školarinu.

Prijave za upise na RIT Croatia zaprimaju se tijekom cijele godine. Studenti mogu započeti studij u jesenskom ili proljetnom semestru, odnosno u rujnu ili siječnju. Općenito, upisnom procesu tijekom godine mogu pristupiti:

– maturanti koji još uvijek nemaju rezultate državne mature niti svjedodžbu 4. razreda
– kandidati koji su prijašnjih godina završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje
– kandidati koji već studiraju na drugom fakultetu, a zanima ih prelazak na RIT Croatia
– kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili ili završavaju izvan Republike Hrvatske

Prvo i osnovno što svi koji se žele upisati trebaju napraviti je ispuniti aplikacijski obrazac. Nakon toga će im se javiti specijalist za upise, koji će im objasniti daljnje korake, koji uključuju: slanje svjedodžbi iz srednje škole ili prijepis ocjena s drugog fakulteta, pisanje motivacijskog pisma i intervju. Više informacija o samom procesu dostupno je OVDJE.

RIT Croatia pruža visoku kvalitetu američkih visokoobrazovnih programa. No, današnji poslovni svijet zahtijeva više što podrazumijeva i razvoj praktičnih znanja i vještina te stjecanje radnog iskustva tijekom studija. Naš Ured za karijere priprema studente za uspješnu integraciju na tržište rada i pomaže im u razvoju karijere.

Adekvatan razvoj praktičnih znanja kroz obveznu stručnu praksu je sastavni i obvezni dio studiranja na RIT Croatia te u okviru četiri godine traje minimalno 800 – 1200 sati. Oblikovan je po uzoru na RIT-ov program stručne prakse (jedan od najstarijih i najraširenijih u svijetu), a studenti stječu potrebno radno iskustvo u područjima relevantnim za studijski smjer, u ljetnim mjesecima kad nema nastave.

Tijekom ljeta 2019. godine, većina studenata svoju je praksu odrađivala u Hrvatskoj, no više od 60 studenata se odvažilo i steklo međunarodna radna iskustva u zemljama kao što su Japan, Kanada, Mađarska, Njemačka, Norveška, Španjolska, i druge. Ove smo godine, uslijed pandemije prilagodili program stručne prakse na način da smo uveli dodatne modele poput projekata s kompanijama, akademskih istraživanja ipoduzetničkih projekata. Uveli smo fleksibilnost u smislu trajanja i perioda odrađivanja prakse kako studenti ne bi bili pod pritiskom trenutne situacije u svijetu. Praksu je registriralo gotovo 95% studenata i odrađuju je sukladno modelima koje smo razvili. Zanimljivo je da ih 60% radi u kompanijama što govori o (kontinuiranom) pozitivnom odazivu kompanija na naše programe čak i u izvanrednim okolnostima.

Konačno, zanimljiv je podatak da, kad se zbroje svi sati stručne prakse naših studenata od 1997. godine, odrađeno je više od 450 godina prakse u više od 4 000 kompanija diljem svijeta s više od 5 500 mentora!

Tijekom akademske godine na našim kampusima u prosjeku boravi i studira oko 30% studenata iz inozemstva. Usto, našim studentima pruža se jedinstvena prilika da jedan semestar ili dva pohađaju na kampusima RIT-a u SAD-u i Dubaiju ili posjete druga sveučilišta s kojima imamo partnerske odnose zahvaljujući Erasmus+ programu.

RIT Croatia
Don Grana Bulića 6, 20 000 Dubrovnik
Dubrovnik: + 385 (0)20 433 000
Zagreb: + 385 (0)1 643 9100
[email protected]
24958681731
www.croatia.rit.edu

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!