Pretraga

Visoke škole

Veleučilište Aspira

aspira.hr

Veleučilište Aspira osnovano je 2008. godine te od tada kreira bolje društvo obrazovanjem mladih željnih znanja, novih iskustava i razvoja vlastite karijere.

Cilj Veleučilišta Aspira je osigurati praktično znanje za svakoga studenta već od prve godine, povezivanje s akterima na tržištu čime se znatno olakšava zapošljavanje po završetku studija. Kako bi se zadovoljili najviši standardi kvalitete Aspira okuplja najbolje predavače s pregršt iskustva u realnom sektoru.

Uz sve ono što studenti imaju priliku iskusiti na nastavi važan dio je velika mogućnost studentske mobilnosti kroz studiranje cijelog semestra ili čak i cijele godine u Europi u sklopu Erasmus programa, ali i kraća putovanja od tjedan do deset dana po cijelom svijetu u sklopu programa mobilnosti. Aspira se među svim visokoobrazovnim ustanovama ističe brojem studenata koji odlaze na studentske mobilnosti pa vjerujemo kako će svatko pronaći barem nešto za sebe i iskusiti čari studentskog putovanja ili studiranja u nekom od gradova Europe.

Studijski programi

Sportski menadžment

Prijediplomski studij Sportskog menadžmenta daje kompetencije za rad u sportu i gospodarstvu te je obrazovanje moguće nastaviti na diplomskom studiju Sportskog menadžmenta. U sklopu studija postoji programska jezgra studija koja se popunjava s dodatnim, izbornim predmetima kako bi studenti stekli sva potrebna znanja iz sportskog menadžmenta. Kroz studiranje imat će priliku svoja znanja primijeniti u nekom od sportskih klubova, udruga i saveza s kojima Aspira ima potpisane suradnje. Sličan studijski program teško ćete pronaći u Hrvatskoj, a uz to je Aspira i lider na ovom području s najdužim iskustvom na ovom polju.

Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu

Prijediplomski studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu Veleučilišta Aspira pripremit će studente za upravljačke funkcije u ugostiteljstvu, turizmu i hotelijerstvu.

Turizam je perspektivna grana ekonomije u Hrvatskoj i svijetu. Značajan je izvozni proizvod i generator zapošljavanja. Za povećanje tržišne vrijednosti u turizmu nužno je raspolagati kvalitetnim stručnim i upravljačkim kadrom što možete postati i vi ako završite naš studij. Aspira nudi i brojne stipendije koje će vaše studiranje učiniti jednostavnijim i omogućiti vam najbolje obrazovanje uz najbolju praksu po cijeloj Europi.

Gastronomija

Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od rastućih mediteranskih ”gourmet destinacija” a taj rast i razvoj temelji se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te raznolikoj ponudi ugostiteljskih objekata. Kako bi se gastro-enološki proizvod mogao razvijati potrebno je imati kvalitetne kadrove koji su educirani za kreiranje vrhunskog proizvoda te koji idu u korak sa suvremenim trendovima.

Međunarodni studijski smjer „Gastronomija“ na Veleučilištu Aspira stvara upravo takav, kvalitetan kadar, te kao jedina takva visokoobrazovna institucija potiče studente da budu nositelji razvoja hrvatske gastronomije. Aspira nudi i brojne stipendije koje će vaše studiranje učiniti jednostavnijim i omogućiti vam najbolje obrazovanje uz najbolju praksu po cijeloj Europi.

Računarstvo

IT industrija bi uskoro mogla postati glavna poluga razvoja gospodarstva, a i vi možete postati njena važna karika ako upišete studij Računarstva na Aspiri. Studijski program Programskog inženjerstva je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima te ima za cilj studenta naučiti brojne programske tehnike. Program je prije svega okrenut praksi, baziran na primijenjenom poslovanju u području informatike i računarstva te da kao takav generira zapošljavanje mladih u tom području. Kako bi studenti stekli najbolje kompetencije naglasak je stavljen na rad u malim grupama pod vodstvom mentora, rad na studijama slučaja, isticanju individualnog razvoja te stjecanju praktičnih znanja kroz stvarne primjere.

Adresa visokog učilišta

Mike Tripala 6, 21000 Split

Domovinskog rata 65, 21000 Split

Heinzelova 62a, 10000 Zagreb – (Emporion – ulaz s južne strane)

Mail kontakt

[email protected]

OIB: 14885934105

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!