Pretraga

Veleučilišta

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu

https://www.veleknin.hr/

Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu osnovano je Uredbom o osnivanju Vlade Republike Hrvatske (Narodne Novine br. 73/05) u lipnju 2005. godine u prvom redu s namjerom ustrojavanja i izvođenja stručnih studija. Na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu izvode se tri preddiplomska stručna studija i jedan specijalistički diplomski stručni studij. Novootvoreni studentski dom nalazi se u neposrednoj blizini Veleučilišta kao i studentski restoran. Opremljeni smo modernim laboratorijima, učionicama, videokonferencijskom dvoranom i info dvoranom. Potičemo i ostvarujemo poslovnu suradnju s nizom domaćih i stranih institucija u kojima studenti stječu svoja stručna i praktična znanja kojima je cilj stvoriti komparativne prednosti na tržištu rada. Potpisnici smo ERASMUS i ERASMUS + povelje.

Studenti mogu birati između četiri preddiplomska stručna studija: Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija, Poljoprivreda krša – Stočarstvo krša i Poljoprivreda krša – Biljna proizvodnja. Završetkom stručnog studija Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, studenti mogu nastaviti studij na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Ekonomski i normativni okvir poduzetništva.

Preddiplomski stručni studiji traju tri godine i njihovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova. Studiji su usklađeni sa Bolonjskom deklaracijom, što znači da omogućuju mobilnost studenta Veleučilišta na druga visoka učilišta u zemljama potpisnicama Bolonjske deklaracije i obrnuto.

Izračun bodova za upis na fakultet na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!