Pretraga

[VIDEO] Doživite napetu atmosferu finala Ideje godine u kojem su genijalni Splićani odnijeli pobjedu

A- A+

Prošlog četvrtka na visokoj školi Effectus održano je finale šestog izdanja natjecanja za srednjoškolce – Ideja godine. Pobjedu je odnio trojac iz Splita u timu LiftOff koji je osmislio multifunkcionalnu aplikaciju za analizu vremenskih prilika, koja je posebno oduševila ljubitelje dronova. Osim pobjednika, još je sedam timova izložilo svoje ideje i projekte od kojih je svaki, kako je istaknuo i žiri, vrijedan pohvale. U videoprilogu posvjedočite izvanrednoj atmosferi i poslušajte najistaknutije poruke mladih nada.

Roko Radanović, Toma Puljak i Dražen Barić iz III. gimnazije i Elektrotehničke škole Split prošlog su četvrtka odnijeli pobjedu na Ideji godine. Osmislili su LiftOff – multifunkcionalnu aplikaciju za detaljnu analizu vremenskih prilika, a namijenjena je za ljubitelje dronova, bilo amatere ili one koji dronove koriste u profesionalne svrhe.

Pobjednici idu na studijsko putovanje

Kao i prošlih godina do sada, pobjednici su nagrađeni studijskim putovanjem na destinaciju u Europi gdje će se uputiti s Effectusom i besplatno jednogodišnje korištenje prostorija Tehnološkog parka Zagreb. Za svoju su se ideju dosta pomučili radeći gotovo 4 mjeseca na osmišljavanju.

– Ovo je dokaz da imamo nešto, da možemo nešto promijeniti u svijetu, ali i poruka poslodavcima da mladi imaju nešto pametno za reći i napraviti, rekli su nam tada mladi Splićani.

U petak su se svi finalisti, u sklopu Ideje godine uputili posjetiti prostorije IN2 grupe i Tehnološkog parka Zagreb, inače prijatelja natjecanja Ideja godine.


Pročitajte i druge tekstove o Ideji godine:

U finalu VI. izdanja natjecanja Ideja godine, pobjedu odnijeli Splićani u timu LiftOff s aplikacijom koja nudi analizu vremenskih prilika za ljubitelje dronova

[FOTO] Splitski tim iz dvije škole se okrunio na Ideji godine: Ovo su najupečatljiviji trenuci s finala

[FOTO] Finalisti Ideje godine odmah nakon završnice krenuli u skupljanje savjeta od poduzetnika: Bit će nešto od njih

[Ideja godine ’18] Splitski genijalci osmislili aplikaciju koja će biti slamka spasa svim vlasnicima dronova

[Ideja godine ’18] Osječki maturant Matej osmislio inovativan sustav koji će vinarima omogućiti da mirno spavaju

[Ideja godine ’18] Zagrepčani dizajnirali društvenu igru s kojom bi i ponavljanje gradiva u školi moglo postati zabavno