Pretraga

[FOTO] Finalisti Ideje godine odmah nakon završnice krenuli u skupljanje savjeta od poduzetnika: Bit će nešto od njih

A- A+

I treću godinu zaredom, projekt Ideja godine, sastojao se od dvodnevnog programa. Četvrtak je bio rezerviran za finale natjecanja, na kojemu su na kraju pobjedu odnijeli Splićani Roko Radanović, Toma Puljak i Dražen Barić okupljeni u tim LiftOff, dok su jučer svi sudionici završnice, imali priliku posjetiti prostorije softverske tvrtke IN2 grupa te Tehnološki park Zagreb. 

Izdvojeni članak

U finalu VI. izdanja natjecanja Ideja godine, pobjedu odnijeli Splićani u timu LiftOff s aplikacijom koja nudi analizu vremenskih prilika za ljubitelje dronova

S obzirom na to da je ideja pobjedničkog tima aplikacija namijenjena profesionalnim i amaterskim korisnicima dronova, kojima služi za provjeru vremenskih uvjeta, Splićani su se već jučer mogli povezati s inženjerima sektora za dronove IN2 grupe, kao i s vlasnicima nekoliko startupova pa i onima povezanima s dronovima u Tehnološkom parku

Učenici iz Splita su objeručke prihvatili tu mogućnost pa su i nakon završetka službenog dijela programa, odlučili ostati na dodatnim konzultacijama u Tehnološkom parku, zajedno s učenicima iz Gimnazije Metković, koji su također sudjelovali u završnici Ideje godine.

Naime, ove ekipe su produžile boravak u Zagrebu, ne bi li od etabliranih poduzetnika dobile još pokoji koristan savjet za razvoj svojih ideja.

Svi finalisti jučer su se mogli barem načelno upoznati s djelatnostima IN2 grupe te s mnoštvom poduzetnika u Tehnološkom parku pa smo neke od detalja s tog obilaska, okupili u fotogaleriju.

Pobjednički tim VI. izdanja Ideje godine dobio je godinu dana coworkinga u Tehnološkom parku Zagreb. U navedeno je uključeno korištenje predinkubacijskog prostora, usmjeravanje i savjetovanje za izradu poslovnog plana, pristup informacijama o potporama za startup tvrtke, sudjelovanje na događajima u organizaciji Razvojne agencije Zagreb, korištenje edukacijskih programa za korisnike TPZ-a, prosljeđivanje pozivnica za međunarodna natjecanja i događaje.

Ideja godine 2018.

Ideja godine – ‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ poslovno je natjecanje za srednjoškolce. Održano je šestu godinu zaredom, u organizaciji portala Srednja.hr, u suradnji s glavnim partnerom Effectus – studij financije i pravo, uz prijatelje projekta IN2, Razvojna agencija Zagreb i Tehnološki park Zagreb.
U stručnom žiriju ‘Ideje godine’ ove su godine bili Marko Matijević, osnivač i glavni urednik portala Srednja.hr, Jelena Uzelac, dekanica Visokog učilišta Effectus, Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, Ivan Brezak Brkan, osnivač i glavni urednik portala netokracija.com i Ante Mandić, osnivač i član uprave IN2.