Pretraga

Velike promjene: Instagram od sada možete koristiti i bez spajanja na internet

A- A+

Prošla godina bila je puna novosti za korisnike Instagrama. Mreža je dobila novi vizual, uvedene su Insta stories i galerije te mogućnost spremanja skica neobjavljenog sadržaja i zumiranje fotografija. Najnovija promjena najavljena je na neki dan održanoj Facebookovoj konferenciji, a oduševit će korisnike zemalja u razvoju. Naime, dio značajki ove mreže moći će se koristiti i bez spajanja na internet.

Izdvojeni članak

Instagram uveo veliku novost koja je oduševila korisnike diljem svijeta

Na konferenciji F8 u organizaciji Facebooka, iz Instagrama su najavili kako će korištenje većine značajki ove mreže uskoro biti moguće i bez spajanja na internet. Shvatili su kako više od 80 posto njihovih korisnika dolazi iz zemalja u kojima su mogućnosti spajanja na mrežu ograničene, pa upravo njima žele pružiti bolje iskustvo u korištenju Instagrama. 

Dio ovih funkcionalnosti korisnicima Androida već je dostupan na najnovijoj verziji aplikacije, a u narednim mjesecima postajat će još dostupniji. 

Kako kaže za TechCrunch jedan od inženjera Instagrama, offline korisnici moći će pregledavati sadržaj koji je prethodno učitan, komentirati i ‘lajkati’ te spremati sadržaj ili prestati slijediti ljude bez internet veze. Takvi zahtjevi, primjerice komentari, osobi kojoj komentirate sadržaj, postat će vidljivi čim se sljedeći put spojite na internet. Profile koje ste prije posjećivali bit će vam vidljivi bez mreže, kao i stara verzija kartice ‘explore’ na vašem osobnom profilu. 

Ovim će potezom, smatraju inženjeri, broj korisnika Instagrama porasti u zemljama gdje je podatkovna mreža skupa ili pak nije u potpunosti stabilna čitavo vrijeme. Broj korisnika Instagrama godišnje raste i za nekoliko stotina milijuna, a krajem prošle iznosio je vrtoglavih 600 milijuna. Podsjećamo, upravo je prošla godina bila jedna od većih prekretnica za korisnike ove mreže, zbog brojnih promjena na koje su naišli – od promjene vizuala, preko uvođenja Insta priča i mogućnosti spremanja skica neobjavljenog sadržaja pa sve do uvođenja foto-galerije i zumiranja fotografija.