Pretraga

Mladi će u Splitu debatirati o europskim izborima: Pridružite im se na Šperunu

A- A+

Učenici i studenti na trgu na Šperunu u Splitu pripremaju javne debate o demokraciji. Uz zanimljive rasprave, okupljeni će moći čuti korisne informacije o mogućnostima koje Europska unija nudi mladima, ali i dobiti besplatno šišanje ili frizuru od učenika iz Srednje škole ‘Jure Kaštelan’ iz Omiša koji pripremaju akciju pod sloganom ‘Omiške britve ne briju ovce, ne budi ovca! Izađi i glasaj!’ Događaj će se održati u srijedu, 8. svibnja s početkom u 18 sati.

srednja.hr u Splitu

Info zona i srednja.hr u Splitu organiziraju debatu učenika i studenata | Foto: srednja.hr, Canva

U srijedu, 8. svibnja, od 18 do 20 sati na trgu na Šperunu na adresi Jerina 1 održat će se nove javne debate o demokraciji i europskim izborima. Splitski srednjoškolci i studenti debatirat će povodom izbora za Europski parlament koji će se održati u lipnju, a događaj će biti prilika i za informiranje o mogućnostima koje Europska unija nudi mladima.

Kroz prezentacijske debate javnost ćemo potaknuti na kritičko promišljanje o aktivnom sudjelovanju mladih u građanskom životu. Srednjoškolci će aktualizirati ulogu mladih od 16 godina u kampanji za Europske izbore, a studenti će kroz diskusiju otvoriti pitanje važnosti mladih za demokraciju.

Za vrijeme trajanja programa, zainteresirani će se na štandu moći informirati i o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, inicijativi DiscoverEU te o Eurodeskovoj bazi prilika. Pridružite nam se na druženju na Šperunu, informirajte se o mogućnostima koje mladima nudi Europska unija i preispitajte svoje stavove o europskim izborima.

Debatantima će se pridružiti i učenici iz Srednje škole ‘Jure Kaštelan’ iz Omiša. Riječ je o finalistima ovogodišnje Ideje godine, srednjoškolskog natjecanja u osmišljavanju najbolje poduzetničke ideje koje organizira portal srednja.hr, na kojem su osvojili priznanje za najbolju prezentaciju.

Tim učenika pod nazivom ‘Omiške britve’ u pauzama od debata će svim okupljenima ponuditi besplatno šišanje pod sloganom ‘Omiške britve ne briju ovce, ne budi ovca! Izađi i glasaj!‘ Uz to, na događaju će sudjelovati učenice iz škole ‘Jure Kaštelan’ koje će izrađivati pletenice pod parolom ‘Upleti se u politiku, izađi na izbore!

Događanje organizira portal srednja.hr u suradnji s Info zonom, Prirodoslovnom školom Split, I. gimnazijom Split i Splitskom debatnom unijom, u sklopu projekta “Izvankurikularna aktivnost za pametnog mladog glasača”.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem