Pretraga

VIDEO: Znaju li mladi Dubrovčani prepoznati potpredsjednicu Europske komisije koja je iz tog grada?

A- A+

Nakon što mladi u Osijeku nisu znali prepoznati naše europarlamentarce na fotografijama, u Dubrovniku smo mladima pokazali dva hrvatska europarlamentarca i potpredsjednicu Europske komisije Dubravku Šuicu koja je iz Dubrovnika. Nju nitko nije prepoznao, dok je jedna osoba znala jednog europarlamentarca. Svi su se pak složili da su im osobe poznate te su ih generalno mogli povezati s politikom.

mladi dubrovčani

Mladi iz Dubrovnika u anketi | foto: srednja.hr

Nakon što mladi u Osijeku nisu znali prepoznati hrvatske europarlamentarce, i mladima u Dubrovniku pokazali smo dva europarlamentarca i potpredsjednicu Europske komisije.

Naime, Dubravka Šuica potpredsjednica je Europske komisije za demokraciju i demografiju koja dolazi upravo iz Dubrovnika. Bila je i gradonačelnica Dubrovnika, zastupnica u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu. Osim nje, mladima smo pokazali i zastupnike u Europskom parlamentu Karla Resslera i Ivana Vilibora Sinčića. Samo je jedna mlada osoba uspjela prepoznati Sinčića. Generalno su ih mogli povezati s politikom, neki su ih vidjeli na televiziji, no konkretna imena mladi nisu znali.

Izdvojeni članak

VIDEO: Mladi u Osijeku nisu znali naše europarlamentarce: ‘Ne bavim se tim stvarima’

Mlade smo pitali i hoće li glasati na europskim izborima. Dok su neki odlučni u tome da će izaći na birališta, jedna djevojka smatra da građani ne bi trebali glasati ako ne prate politiku. Što su nam još rekli o europskim izborima i kako su reagirali na fotografije europarlamentarca i potpredsjednice Europske komisije, pogledajte u nastavku.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem