Bivši maturant savjetuje: Kako najbolje napisati esej iz hrvatskog

Prošlogodišnji maturant Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika, Ante Lakoš, odlučio je pomoći svim kandidatima koji ove godine polažu državnu maturu. Kako je imao 100 posto na eseju iz hrvatskog i engleskog jezika, napisao je svim maturantima najvažnije smjernice za pisanje eseja. Uz to je priložio i eseje na hrvatskom i engleskom.

U nastavku vam donosimo Antine najvažnije savjete za esej iz hrvatskog jezika kao i primjere odlično ocjenjenih eseja za tri razna djela.

 

 

__________________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

2 komentara

  1. Da li je točna informacija da je na eseju moguće napisati više od 660 riječi a da se esej ne vrednuje s 0 bodova, odnosno da li se gubi određen broj bodova ili se esej uopće ne vrednuje? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

    1. To je ukinuto prošle godine, možeš napisati koliko god riječi hoćeš, neće ti se oduzimati bodovi niti će se manje vrednovati.
      Prošlogodišnji maturant, 722 riječi, 4 iz eseja

Odgovori