Pretraga

Bod mu je falio za prolaz na maturi: ‘Nema veze, za sve postoji jesen’

A- A+

Iako bi neke maturante zgrozila činjenica da im je za prolaz na maturi falio samo jedan bod, našeg sugovornika Mateja iz Osijeka to je nasmijalo. Optimistični mladić priznaje da se za maturu nije pripremao te ga mu je smiješno što mu je tako malo falilo. Kaže: ‘Za sve postoji jesenski rok’.

matura matematika kalkulator

Foto: srednja,hr

– Na matematiku sam došao kao i na sve testove državne mature nepripremljen, i iskreno se nisam nadao prolasku jer niti sam planirao upisati faks niti me je to interesiralo. Ispisao sam što sam znao, zbrzao sam prvih 15 zadataka i na kraju sam imao 14 bodova, a za prolazak je potrebno 15, priča nam Matej, maturant Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku.

Dok su neki njegovi kolege danas plakali kad su ugledali rezultate mature jer će im nedostajati bodova za upis na željeni fakultet, naš sugovornik je, unatoč tome što je pao na ispitu Matematike, ostao pozitivan.

Izdvojeni članak
državna matura ocjena

Rok traje samo 48 sati: Provjerite kako se žaliti na bodovanje ispita mature

– Iskreno mi je sada žao, ali mi je i smiješno, kako mi je tako malo falilo bez učenja. Da sam se još malo pobrinuo i potrudio na samom testu državne mature, siguran sam da bi prošao, ističe Matej.

Na rezultate se neće žaliti jer kaže da je “sve ispalo korektno”. Bolji rezultat želi ostvariti na pošten način.

– Za sve postoji jesenski rok, pa tako i za matematiku A razinu, na kojoj planiram puno bolji rezultat nego sada. Uz to planiram još i popraviti fiziku i informatiku za bolje bodove i za bolji ranking kako bi se možda upisao na faks – sljedeće ili u jednoj od sljedećih godina, kaže u vedrom duhu naš sugovornik.

Na pitanje želi li štogod dodati ili naglasiti, odgovara sa šalom: “Nemam ništa, samo bi htio reći maturantima da se vidimo najesen”.