Donosimo rješenja posljednjih ispita koji su se pisali na jesenskom roku mature

Ispitima jesenskog roka ovogodišnje državne mature pristupio je rekordan broj pristupnika, njih 7.914. Posljednji ispiti pisali su se potkraj prošloga tjedna, a Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rješenja tih ispita.

Foto: srednja.hr

Od posljednjih ispita koji su se pisali na državnoj maturi, najviše kandidata pristupilo je ispitu iz Informatike, njih 248. Filozofiju su pisala 24 učenika, a Vjeronauk njih svega osmero.

Zadaci i rješenja sva tri ispita već su poznati, a vidjeti ih možete u dokumentima pri dnu teksta. (*ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu).

Napomenimo kako je za ovu godinu prag prolaznosti na Informatici iznosi 30%, na Vjeronauku 33%, a na Filozofiji 30%. Pragove za ostale ocjene možete vidjeti na ovoj poveznici.

Informatika

Filozofija

Vjeronauk


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i Maturanti 2020. u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Odgovori