Pretraga

Etika na maturi: NCVVO objavio pitanja i točne odgovore

A- A+

Ispit iz izbornog predmeta Etika na državnoj se maturi pisao u utorak, a ukupno ga je prijavilo 63 pristupnika, od čega najviše, njih čak 48 dolazi iz strukovnih škola. Prošle godine situacija je bila slična, ispit je prijavilo 70 kandidata, međutim pristupilo mu je tek nešto više od polovice prijavljenih, samo 41 kandidat. NCVVO je na svojim stranicama objavio pitanja s ovogodišnjeg ispita, kao i točne odgovore na ista.

Enternet.org

Ovogodišnji ispit iz Etike prijavila su 63 kandidata. Ispitom se provjeravalo koliko pristupnici mogu prepoznati i odrediti specifične etičke pojmove i pojmove srodnih disciplina, te su kandidati na tekstu morali primijeniti izabrana činjenična i konceptualna znanja i argumentacije na konkretne probleme iz etike i etičke probleme.

Ispit se sastojao od dvaju ispitnih cjelina: prvom se cjelinom ispituju znanja o izabranim pojmovima, koncepcijama i problemima, a drugom cjelinom etička argumentacija u eseju. Kandidati na 26 pitanja mogu skupiti maksimalno 55 bodova i to u 120 minuta pisanja bez stanke.

Prošle, 2014./2015. školske godine za dovoljan je trebalo točno riješiti 25 posto ispita, a za najvišu ocjenu, odličan, 80 posto ispita. Tako je lani najviše pristupnika, njih 19, dobilo ocjenu nedovoljan i nažalost palo ovaj predmet, a nitko od prošlogodišnjih kandidata nije dobio 4 ili 5 iz ovog izbornog predmeta.

Kako su izgledala pitanja te koji su točni dogovori na njih, provjerite u dokumentima u nastavku.

ETI Ispitna Knjižica 1 by srednja.hr

ETI Ispitna Knjižica 2 by srednja.hr

ETI Ključ Za Odgovore by srednja.hr

ETI List S Odgovorima by srednja.hr