Pretraga

Filozofski fakultet u Zagrebu od iduće godine najvjerojatnije ukida prijemni ispit

A- A+

Iduće godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu najvjerojatnije više neće biti prijemnog ispita na fakultetskoj razini. Neslužbeno smo to doznali od po jednog predstavnika u Studentskom zboru ovog fakulteta te profesora i predstojnika jednog od tamošnjih odsjeka. No, s posljednje izvanredne sjednice Fakultetskog vijeća, dobivamo i neke službene informacije.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Prijemni na Filozofskom zbunio maturanticu: ‘Zašto moram zadovoljiti logičko-matematičke zadatke da bih studirala jezike?’

– Dekanica je na posljednjoj izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća rekla da će se prijemni na fakultetskoj razini od iduće godine najvjerojatnije ukinuti. No, ostaje opcija da će se prijemni ispiti spustiti na razinu odsjeka pa da će svaki od njih imati mogućnost nekim svojim prijemnim ispitom kontrolirati protok studenata, rekla nam je predsjednica Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Norma Trkovnik.

Ipak s Filozofskog fakulteta, nisu nam željeli potvrditi, ali ni opovrgnuti ove navode, niti ih dodatno pojasniti, nego ističu da će se o svemu ovome odlučivati na sjednici u rujnu.

– Filozofski fakultet će na sjednici u rujnu raspravljati o prijemnom ispitu i tek tad ćemo donijeti neku odluku vezanu uz to (zadržavanje sadašnjeg oblika ispita/ izmjene nekih dijelova/ukidanje ispita), ovako nam u mailu odgovara na upit o ukidanju prijemnog dekanica Vesna Vlahović Štetić.

To bi inače bio drugi veliki zagrebački fakultet, koji je u zadnjih par godina ukinuo prijemni ispit. Podsjetimo,  od 2017. godine Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, ne zahtjeva polaganje prijemnoga za upis na svoje studije.

Smatrate li da Filozofski fakultet treba ukinuti prijemni ispit?

Copy link
Powered by Social Snap