Pretraga

Fizika iznenađujuće lagana

A- A+

Maturanti koji ciljaju na tehničke i prirodoslovne fakultete danas su prešli preko još jedne prepreke prema željenom fakultetu. Pisala se fizika, a kako bismo čuli utiske  samih maturanata, otišli smo pred zagrebački MIOC.

Maturanti zadovoljni

Većina učenika sa kojima smo pričali je bila zadovoljna, te su nam rekli da se uglavnom nisu uzimali nikakve dodatne pripreme. – Nisam išao na nikakve pripreme, ali sam zato riješio sve prošle mature i sve službene ogledne testove, rekao nam je Andrej, kojeg smo dobro rasploženog ulovili nakon ispita.

Sličnog raspoloženja je bio i Lovro. – Većinu sam stvari znao sa nastave i iz klasičnog rada za školu, kazao nam je.

Skoro svi na FER

Nije bio težak ispit i nadam se upisu na FER, napomenula je Eva. Kao i ona većina maturanata s kojima smo pričali ispred ove zagrebačke matematičke gimnazije rekli su nam da im je želja upisati upravo Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Čak i oni koji ne planiraju na FER nisu imali prigovora na ispit. – Iznenađujuće, nije bio težak i dobro sam ga napisala makar se nisam pripremala. Meni je ovo bilo više testiranje koliko znam, jer idem na medicinu, a oni imaju na prijemnome fiziku, zaključila je Ema.

Sve u svemu, srednjoškolci, barem ovi u MIOC-u, su zadovoljni svojim uspjehom te svima njima želimo sreću prilikom upisa na željene fakultete.