Pretraga

Izlazi mobilna aplikacija za maturante koji žele upisati medicinu, imat će probne prijemne i ispite

A- A+

Platforma studenata medicine nedavno je dobila svoju aplikaciju, a od nove će godine biti namijenjena prvenstveno maturantima koji žele upisati Medicinski fakultet. Naime, stiže nadogradnja aplikacije pa će unutar nje maturanti imati mogućnost učiti, ponavljati te čak ‘polagati’ probni prijemni.

Aplikacija se zove EduHub, a nastala je na bazi foruma koji su studenti medicine već koristili za lakše učenje i povezivanje s kolegama, ali i maturantima koji žele upisati Medicinski fakultet. Od 1. siječnja 2021. mobilna aplikacija EduHub, dostupna za iPhone i Android telefone, bit će posebno prilagođena maturantima.

– Napravili smo simulacije prijemnog ispita i općenito napunili aplikaciju sa pitanjima za prijemni ispit kako bi maturanti mogli učiti i ponavljati. Štoviše, fizika (a uskoro i kemija) ima za gotovo svako pitanje postupak rješenja i objašnjenje kako doći do rezultata. Takav pristup trenutno ne postoji nigdje u online ispitnim zadacima za učenje i ponavljanje i vjerujemo da će maturnatima ova aplikacija zaista pomoći u pripremi. Osim toga, maturanti u aplikaciji imaju i forum sa 5 kategorija: Matura, Prijemni, Resursi, Upisi, Ostalo, poručila nam je Ivna Baković iz tima EduHuba.

Aplikaciju, kao i linkove za njeno skidanje na iPhone i Android uređaje, možete pronaći ovdje.