Pretraga

Junak norijade: Maturant koji je zapjevao u duetu s Lanom Jurčević o svemu prozborio godinu poslije

A- A+

U moru kojekakvih događaja koji su se odvili na prošlogodišnjoj norijadi u Zagrebu, jedan ju je svakako obilježio. Naime, Lana Jurčević bila je jedna od četiri izvođača, koji su u šatoru na Bundeku zabavljali preko 5.000 maturanata te je u jednom trenutku poželjela svoj poznati duet s Lukom Nižetićem, otpjevati s najhrabrijim dobrovoljcem. 

‘Sorry Lana, ali već sam zauzet’ / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kao takav se pokazao Mislav Matić, tada maturant Tehničke škole Ruđera Boškovića, koji nam otkriva da su ga u vatru gurnuli djevojka te društvo. Prisjetio se i ostalih detalja s događaja, koji prema vlastitom priznanju, neće nikada zaboraviti.    

Izašao sam na binu, a nisam znao kitice, nego samo refren pjesme

Mislav se trenutno priprema za ispitni rok, na FSB-u, koji je upisao nakon srednje škole. Borbu vodi s matematikama, a u slobodno vrijeme odrađuje gaže po zagrebačkim kafićima. Kako nam napominje, baš u petak ima jednu svirku, sa svojim bendom u kojem pjeva i svira gitaru. 

Uz to, kada ne izvršava obveze na strojarstvu koje studira, Mislav preko SC-a radi i hornorarni posao selidbe ljudi.    

Bio je vrlo susretljiv, kad smo mu se javili i upitali ga, kako se ohrabrio popeti na binu i otpjevati duet sa zgodnom hrvatskom pjevačicom. No, čini se da je plan razrađivao malo duže. 

Izdvojeni članak

[VIDEO] Maturant na zagrebačkoj norijadi otpjevao duet s Lanom Jurčević

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Prije toga sam bio na dva- tri koncerta Lane Jurčević i sjećam se da je isto tako na pjesmi Prava ljubav, tražila nekoga da joj
se pridruži u duetu. Tako da sam imao pretpostavku da će to i ovoga puta pitati. Kada se to na kraju dogodilo, mislio sam bi – ne bi… Očekivao sam da će sigurno uzeti nekoga iz prvih redova pa mi se uopće nije dalo dizati ruku… i tako dok je trajala situacija, skužio sam da se nitko ne javlja pa sam pomislio da bih ipak mogao ja, ali i
dalje sam bio u dilemi, da se ne zbrukam. (smijeh) I onda me je ohrabrila cura, ‘ajde daj odi’ i frendovi su se priključili nagovaranju riječima ‘ajde ajde Mata, ti voliš pjevati’
i tako sam se na kraju odlučio prijaviti, prisjeća se uz dosta smijeha student prve godine FSB-a Mislav Matić. 

Obzirom da se nije bilo lako odlučiti na ovaj korak, pokazat će se da je Mislav bio jedini junak, koji se ohrabrio na svojoj norijadi odigrati Luku Nižetića. 

– Nakon što sam podigao ruku, Lana je uzviknula ‘evo imamo tamo nekog’ pa sam se shvativši da me proziva, progurao naprijed do ograde. I tu se skoro dogodio eksces. Ja krenem
preskakat’ ogradu i dođe mi zaštitar ‘ej di ćeš ti mali pijani’ ono znaš te spike… mislio je da idem ne znam kam’, a što je najbolje nisam uopće bio pijan,
možda sam popio par piva… I onda je Lana povikala ‘ne, ne ne pusti ga, on može gore’ i tako da sam nakon svega, jedva stigao na pozornicu. Malo me je šorala trema, jer nisam nikad bio na bini
pred toliko ljudi, a povrh svega nisam baš znao kitice pjesme, nego samo refren. Na kraju je Lana otpjevala i Lukin dio, a ja sam ju samo pratio na refrenu, prisjeća se kroz salve smijeha Mislav Matić.    

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Ove scene sa zagrebačke norijade ne smijete propustiti

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Sve bih opet ponovo…

Nakon svega, godinu dana poslije, pitali smo Mislava, kako gleda na ovo iskustvo i bi li se ponovno usudio na ovakvu ekshibiciju.

– Bi svakako, sigurno bih to ponovio. Mislim da je ispalo fora i to ću sigurno pamtiti cijeli život. Mlad, lud i te fore, objašnjava brucoš FSB-a.

Na kraju smo ga pitali, želi li ovogodišnjim maturantima, poslati neku poruku kako da se ponašaju na norijadi.

– Cugajte, ali ne previše jer taj dan trebate zapamtiti, a ne da od njega imate samo blackout ili nešto slično. Zabavite se na što više načina možete.
Samo nemojte pretjerati jer bit će još vremena za zabavu s obzirom da vam sada ide najdulje slobodno ljeto, zaključuje na kraju Mislav Matić.

Ispod pogledajte snimku Mislavova nastupa s Lanom Jurčević, a cjelokupan plan i program ovogodišnje norijade, koja se održava u petak, nalazi se na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak

[FOTO] Najbolje majice sa zagrebačke norijade 2016.