Pretraga

Maturanti s područja zahvaćenog požarom ne moraju na maturu zbog opasnosti

A- A+

Na državnoj maturi danas je na redu prvi dio ispita kojeg polaže preko 33 tisuće pristupnika – esej iz Hrvatskog jezika. Zbog požara koji trenutno hara makarskim područjem, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja poslao je važnu obavijest maturantima tog područja, kako na ispit ne moraju doći ako nisu u mogućnosti.

Foto: pixabay

Izdvojeni članak

NCVVO zbog greške u pitanju svima priznaje jedan bod iz Likovne umjetnosti na maturi

Dio prometnica zbog velikog je požara oko makarskog područja zatvoren, pa tako neki maturanti nisu u mogućnosti doći do ispitnog mjesta i pisati esej iz državne mature iz Hrvatskog jezika. 

Iako su se neki s tog područja pobunili na društvenim mrežama, kazavši kako su im je rečeno da dođu na jesenski rok ili se snađu za prijevoz, obavijest na stranicama NCVVO-a kaže drugačije.

– Molimo sve pristupnike koji zbog požara na području Makarske nisu u mogućnosti doći do ispitnoga mjesta da niti ne kreću na put i ne izlažu se opasnosti sve dok je na snazi službena zabrana prometa. NCVVO će u najkraćem mogućem roku objaviti pojedinosti o polaganju prvoga dijela ispita državne mature iz Hrvatskoga jezika – školski esej za sve koji su u nemogućnosti stići do ispitnog mjesta zbog požara, javljaju iz NCVVO-a.