Pretraga

Maturanti sutra pišu B razinu Engleskog: Pokušajte bez greške riješiti pitanja iz 2020.

A- A+

Sutra se na maturi osim više, polaže i B razine Engleskog jezika. Za brzinsko ponavljanje složili smo desetak pitanja s prošlogodišnjeg ispita.

Foto: Unsplash

Isto kao i na višoj razini, ispitom Engleskog jezika na B razini kod maturanata se provjeravaju vještine čitanja, slušanja i pisanja. Ispitna cjelina slušanje na B razini sastojat će se od četiriju skupina zadataka vezanih uz slušane tekstove. Slušanje traje približno 25 minuta uključujući i 5 minuta za označavanje odgovora na listu za odgovore.

U cjelini čitanja šest je skupina zadataka, a svi oni vežu se uz polazne tekstove. Na B razini nema eseja, nego pristupnik dobiva poruku koja ima tri sadržajne odrednice, odnosno pitanja. Njegov je zadatak napisati odgovor na te tri sadržajne odrednice koji mora sadržavati od 50 do 70 riječi. Te dvije cjeline ukupno se pišu 60 minuta, dakle sveukupno trajanje ispita Engleskog na osnovnoj razini je 85 minuta.

Za brzinsko ponavljanje izdvojili smo deset zadataka s prošlogodišnjeg ispita, a za njihovo rješavanje potrebno je samo registrirati se u sustav kvizovi.srednja.hr, gdje možete rješavati i pitanja s drugih predmeta mature.