Pretraga

Medicinski fakultet objavio datum prijemnog u 2022., pogledajte koje gradivo trebate znati

A- A+

Još je ranije ove godine Medicinski fakultet u Zagrebu objavio uvjete upisa u ovu akademsku godinu, a sada je poznat i datum prijemnog ispita – on će se održati 7. srpnja. I ove godine na zagrebački studij medicine upisuje se 300 studenata, a prijemni se sastoji od gradiva triju predmeta – biologije, kemije i fizike.

Medicinski fakultet/ foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Maturanti koji na popisu studija imaju Medicinski fakultet u Zagrebu i ove godine za upis trebaju položiti prijemni koji je zapravo test provjere znanja dijelova gradiva iz predmeta biologije, fizike i kemije, bitnih za studij. On će se ove godine održati 7. srpnja.

Na tom prijemnom učenici moraju zadovoljiti i prag prolaznosti, koji iznosi 330 (55%) bodova, od njih ukupno 600. Određen je i prag po predmetima, a on je 40% po predmetu, odnosno 16 točno riješenih zadataka. Temeljem uspjeha u srednjoj može se ostvariti najviše 160 bodova, a na maturi kandidati trebaju položiti Hrvatski, Engleski i Matematiku na višoj razini i tako ukupno mogu dobiti najviše 240 bodova.

Troškovi prijemnog za ovu su godinu, kako smo nedavno pisali, povećani te iznose 400 kuna.

Izdvojeni članak
Medicinski fakultet Zagreb

Prijemni za Medicinski prošlo samo 247 maturanata, a upisna kvota je 300: ‘I dalje sam u šoku’

Ono što treba naglasiti je i da prijava u sustavu Postani student u slučaju Medicinskog fakulteta nije dovoljna – potrebno je ispuniti i dodatni online obrazac te poslati još neku dokumentaciju. To uključuje: potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine, izjavu o psihofizičkoj sposobnosti, potvrdu o uplati troškova polaganja ispita, potvrdu o invaliditetu ako pristupnik želi ostvariti svoje pravo temeljem općih odredbi natječaja, a kandidati iz zemalja EU-a na upisu moraju priložiti i potvrdu o poznavanju hrvatskog jezika na razini B2.

Kako stoji u obavijesti Medicinskog, dokumentaciju pristupnici moraju dostaviti do 27. svibnja putem aplikacije na ovom linku.

Koje sve gradivo učenici trebaju pripremiti za prijemni na Medicinskom, provjerite u katalogu u nastavku. Napomena, ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [218.21 KB]