Pretraga

Na najpoželjnijem studiju za jedno mjesto bori se deset kandidata: Povjerite koliko je prijava za svaki faks

A- A+

Pisanje ispita na jesenskom roku državne mature bliži se kraju, a rezultate tih ispita studenti će doznati 15. rujna. Sve do 16. rujna u popodnevnim satima mogu prijavljivati studijske programe na kojima je ostalo mjesta za jesenski rok. Prema omjeru kvote i broja kandidata kojima je to prvi izbor, najpoželjinji je studij glume na zagrebačkom ADU-u.

indeks

Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i obrazovanje objavio je ažurirani popis s brojem prijava studijskih programa u jesenskom roku. Podsjetimo, za maturante i druge pristupnike u tijeku je jesenski rok državne mature kao i upisa na studijske programe, budući da je nakon ljetnog roka prazno ostalo 13.768 mjesta.

Najpoželjniji gluma, poslovna ekonomija i medicina

Prema omjeru ukupne upisne kvote i broja kandidata kojima je to prvi izbor na listi, a kada je riječ o studijima s kvotom većom od deset mjesta, najpoželjniji studij na jesenskom roku je gluma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Mjesta je za 12 novih studenata, a za njih 121 to je prvi izbor, dok je studij ukupno prijavilo 137 kandidata. Za studij glume to je prvi upisni rok ove godine, a da bi ga upisali maturanti će morati položiti prijemni ispit čiji termin održavanja dobivaju na e-mail adresu.

Drugi po poželjnosti u jesenskom roku je stručni studij poslovna ekonomija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Mjesta je za 11 studenata, prvi je to izbor za njih 47, dok je ukupan broj prijava na taj studij 178.

Očekivano je na jesenskom roku vrlo popularan i studij medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Nakon loših rezultata na prijemnom ispitu, ondje je po prvi puta od početka provedbe državne mature mjesta ostalo za jesenski rok, i to čak 59. Za 239 kandidata taj je studij prvi izbor na jesenskom roku, dok je ukupan broj prijava 276. MEF će imati prijemni 7. rujna, a više o tome možete čitati ovdje.

Izdvojeni članak
Medicinski fakultet Zagreb

Nakon niza godina na Medicinskom se održava prijemni u jesenskom roku, poznat je i datum pisanja

Konačne rang-liste 16. rujna

Privremene rang-liste za upise bit će objavljene 10. rujna, studijske programe kandidati će u jesenskom roku moći prijavljivati do 16. rujna u 14:59 sati. Ipak, studiji mogu odrediti i raniji rok za prijavu, što je obično slučaj s onima koji provode neku vrstu prijemnog ispita.

Konačne rang-liste za upise na studije izlaze 16. rujna iza 16 sati. Kakvo je trenutno stanje s brojem prijava na svaki od studija, možete vidjeti u tablici u nastavku. Nakon naziva studija naveden je prvo broj slobodnih mjesta, zatim ukupan broj prijava pa broj maturanata kojima je taj studij prvi izbor te omjer ukupne kvote i broja prvih prijava (kojim se definira poželjnost).

Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [170.82 KB]

indeks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap