Pretraga

Ima nade za sve koji su pali na ljetnom: Već danas kreću prijave za jesenski rok mature, a ovo su ključni datumi

A- A+

Za one su pali na neki od ispita na ljetnom roku, nisu izašli na ispit ili jednostavno žele ispraviti ocjenu, danas u podne kreću prijave za jesenski rok državne mature. Ispite je moguće prijavljivati sve do 31. srpnja u 12:00 sati.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kandidati koji žele pristupiti državnoj maturi na ovogodišnjem jesenskom roku sve ispite moraju prijaviti samostalnom prijavom i pristupom svojoj stranici u sustavu Postani student. Ispite za jesenski rok, obavještavaju iz NCVVO-a, moguće je prijavljivati od 20. srpnja od 12:00 sati  do 31. srpnja u 12:00 sati.

Prvi ispiti kreću krajem kolovoza

Izdvojeni članak
NCVVO

Ovogodišnja generacija maturanata daleko je najlošija do sada: Sve manje pristupnika maturi, a sve više jedinica

Maturanti koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok, niti ih slati u Centar, dok ostali pristupnici prijavnice poštom šalju u NCVVO.

Prvi ispiti na jesenskom roku pišu se 22. kolovoza, a ispitni rok traje sve do 7. rujna. Kalendar državne mature 2017./2018. za jesenski rok, kojeg možete vidjeti na ovoj poveznici.

– Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj ispite pišu u školama. Ostali pristupnici prijavljene ispite pišu u Zagrebu. Adresa ispitnoga mjesta bi će vidljiva na stranici pristupnika pod poveznicom Moj raspored, najkasnije pet dana prije pisanja ispita, obavještavaju iz NCVVO-a-

Rok za odjavu ispita traje od 31. srpnja do 2. kolovoza (uključujući taj dan), a oni koji žele iskoristiti ovu mogućnost trebaju popuniti obrazac odjave i poslati ga putem e-pošte na adresu: [email protected].

Uplate ispita

Izdvojeni članak

Za jesenski rok ostalo preko 6 tisuća upisnih mjesta: Doznajte na kojim sve fakultetima u Hrvatskoj

Učenici koji su ove godine završili četvrti razred u srednjim školama u RH plaćaju samo one ispite koje su položili u ljetnome roku, a ponovo ih prijavljuju u jesenskome roku. Dakle, riječ je o slučajevima kada želite ispraviti pozitivnu ocjenu. Učenici koji ponavljaju polaganje ispita jer nisu položili ispite u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku.

Rok za uplatu ispita je 2. kolovoza do 23:59 sati, a uplate izvan tog roka neće biti prihvaćene jer ih sustav nije u mogućnosti evidentirati.

– Obveza plaćanja vidljiva je pristupnicima nakon prijave ispita na njihovim stranicama, na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Centru nije potrebno slati presliku uplatnice, osim u slučajevima kada uplata nije evidentirana niti nakon pet dana, poručuju iz NCVVO-a.

Prva prijava u sustav

Izdvojeni članak

Karta izvrsnosti: Provjerite iz kojih sve gradova dolaze učenici koji su briljirali na ovogodišnjoj maturi

Pristupnici koji se prvi puta registriraju u sustav i koji do sada nisu prijavljivali ispite državne mature dužni su u NCVVO dostaviti sljedeće dokumente: svjedodžbe svih razreda srednje škole, završnu svjedodžbu, domovnicu i prijavnicu ispita državne mature koju nakon zaključavanja prijave ispita trebaju ispisati sa svoje stranice s poveznice Moj odabir link Prijavnica, a koja se pojavljuje nakon zaključavanja prijave  ispita.

Važno je naglasiti kako dokumenti trebaju biti kopije ovjerene kod javnoga bilježnika, jer se ne vraćaju pristupnicima.

Rok za dostavu dokumentacije kreće teći danas i traje do 10. kolovoza, što je ujedno i rok za dostavu svjedodžbe 4. razreda. Rok za dostavu završne svjedodžbe je do 4.rujna.

Na kojim je sve fakultetima ostalo slobodnih mjesta, možete pogledati ovdje.