Pretraga

Ništa od norijade u Varaždinu: Maturanti primorani feštati u drugoj županiji

A- A+

Ako je negdje veselo za vrijeme norijade, onda je to zasigurno na sjeveru Hrvatske, gdje se u nekim gradovima već naveliko ‘nori’. Veselo je svake godine bilo i u Varaždinu, no kako će ondje izgledati sutrašnja norijada, nitko ne zna. Naime, Grad za maturante nije pripremio apsolutno nikakav program, pa se moraju snalaziti sami.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Velike izmjene u voznom redu ZET-a za vrijeme sutrašnje norijade

Kako piše Varazdinski.rtl.hr, varaždinski će se maturanti za proslavu kraja srednjoškolskog obrazovanja morati snalaziti sami, jer Grad i Županija za njih nisu organizirali nikakav program. Neće se plesati niti tradicionalna Quadrilla, a sve zbog neizglasavanja gradskog proračuna i okupiranosti lokalnim izborima koji se održavaju ovog vikenda. 

Iz grada su za Varazdinski.rtl.hr rekli kako za norijadu nisu izdvojili nikakva sredstva pa neće biti ni koncerta za maturante uz napomenu da ti koncerti niti ranijih godina nisu bili previše posjećivani. 

Učenike je ta vijest poprilično razočarala, a alternative za zabavu sada traže u drugim županijama. 

– Većina nas se okuplja na skate-parku, a obzirom da se dosta popije ponekad dođe do sukoba pa mora intervenirati policija. Nema u gradu mjesta na kojem bismo se svi mogli okupiti i zabaviti, a kad padne kiša ne znamo što bismo. Upravo zato smo primorani odlaziti u Međimurje, rekla je za Varazdinski.rtl.hr maturantica Ana iz tamošnje Prve gimnazije.

Više o ovogodišnjoj norijadi pročitajte na sljedećim poveznicama:

Velike izmjene u voznom redu ZET-a za vrijeme sutrašnje norijade

Plan i program norijade u Zagrebu te izvođači koji će zabavljati maturante

Pozor maturanti! Crveni križ ima važnu poruku za vas

Riječki maturanti s brašnom i jajima na norijadi će raditi nešto neočekivano

Junak norijade: Maturant koji je zapjevao u duetu s Lanom Jurčević o svemu prozborio godinu poslije