Pretraga

Novosti na maturi, trikovi i savjeti: Prijavi se na besplatne webinare

A- A+

Uz nova pravila polaganja mature za 2022. godinu, maturante čeka puno posla, zbog čega se mnogi odlučuju na organizirane pripreme. Uz online pripreme za maturu, Profil Klett organizira i edukativne webinare. Webinari su podijeljeni u dvije tematske skupine; prvu čine profesionalna orijentacija i psihološki aspekt pripreme za maturu, a drugu konkretne informacije o svim obveznima i najpopularnijim izbornim predmetima.

maxtura

maXtura jedina nudi i edukativne webinare za pomoć u pripremi za maturu 2022. | Foto: srednja.hr

Nova pravila za maturu 2022. su objavljena, kao i mnoštvo novih informacija o pojedinačnim predmetima i razinama pojedinih obveznih predmeta. U svakom slučaju, maturante čeka puno posla. U zahtjevnoj godini koja je pred njima mnogi se maturanti odlučuju za plaćene organizirane pripreme za maturu kako bi si osigurali uspješan prolaz.

Edukativni webinari za pomoć u pripremi

Na tržištu se nude organizirane pripreme, mnoge od njih vrlo kvalitetne, no rijetko kada uključuju besplatne edukacije. maXtura je jedina platforma koja, od ove jeseni, nudi besplatne webinare namijenjene učenicima, ali i profesorima i roditeljima. Ovim projektom Profil Klett pomaže ponajprije maturantima da se na najbolji mogući način pripreme za maturu, ali isto tako i profesorima, roditeljima i školama. Besplatni webinari pružaju najvažnije informacije kako uspješno položiti maturu iz svakog predmeta, nude mentalne pripreme i dodatne trikove i savjete, a može im pristupiti svatko tko se prijavi na maxtura.hr. Svaki od njih drži stručni predavač, i to u čak dva pomno odabrana termina koji se praktično uklapaju u učeničke rasporede – subotom u 11 sati i srijedom u 19 sati.

Pripremaju i na suočavanje s tremom

Deset webinara podijeljeno je u dvije tematske skupine. Prvu skupinu čine četiri teme koje bismo mogli nazvati općima jer se odnose na profesionalnu orijentaciju i psihološki aspekt pripreme za maturu, što je velika novost jer nijedne organizirane pripreme za maturu u svom programu ne nude ništa slično. Kako odabrati pravi faks? Koje su najbolje tehnike za dugoročno održavanje motivacije za učenje? Koji je stil učenja najbolji za mene? Kako najefikasnije učiti online i koje su prednosti online nastave? Kako prevladati strah i koje su najbolje tehnike za smanjivanje treme? Kako kontrolirati emocije i kako osnažiti vlastito samopouzdanje?

maxtura

Raspored maXtura webinara | Foto: Profil Klett

Sve su to pitanja na koja opći besplatni webinari daju odgovore. Suočavanje sa strahovima i tremom te pronalaženje vlastitog najefikasnijeg stila učenja, kao dio mentalnih priprema, uvelike pomažu u procesu uspješne pripreme za maturu. Uz to, mnogi od maturanata ograničenih mogućnosti putovanja mogu iznimno dobro iskoristiti prednosti online učenja.

Webinari za svaki predmet

Drugu skupinu besplatnih webinara čine tematski webinari posvećeni pojedinim predmetima. Zastupljeni su i obvezni predmeti poput Hrvatskog jezika, Engleskog jezika i Matematike te izborni STEM predmeti – Biologija, Kemija i Fizika. Svaki webinar nudi odgovore na konkretna pitanja vezana uz pojedini predmet: kako točno izgleda ispit, kako najbolje organizirati učenje s obzirom na teme i sadržaj, kada početi te najvažnije, koje su novosti za svaki od predmeta na maturi 2022. godine.

Uz ove besplatne webinare, maXtura nudi i jedinstven program digitalnih priprema za maturu koje uključuju interaktivna predavanja vrhunskih predavača i moderatora od kojih u svakom trenutku možete dobiti odgovore na sva svoja pitanja te pristup digitalnoj platformi IZZI s mnoštvom zadataka i videa dostupnih za ponavljanje i učenje. Predavanja su online uživo i prilagođena potrebama svakog polaznika, a snimke predavanja dostupne za neograničeno pregledavanje i ponavljanje gradiva.

Pogledajte i video s informacijama o maXtura besplatnim webinarima:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap