Pretraga

Sveučilište organizira besplatne pripreme za maturu: Evo kako se možete prijaviti

A- A+

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli tradicionalno za maturante i ovu godinu organizira besplatne pripreme za državnu maturu. Pripreme se održavaju online putem aplikacije Microsoft Teams, a uključuju tri predmeta – Hrvatski jezik, Matematiku i Engleski jezik. Odvijat će se u tri ciklusa – u veljači, ožujku i travnju te lipnju ove godine.

sveučilište u puli

Sveučilište u Puli ponovno organizira besplatne pripreme za maturu | Foto: Sveučilište u Puli

Prijave za besplatne online pripreme u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli otvorene su za sve koji polažu državnu maturu u 2024. godini, neovisno o tome jesu li trenutno maturanti. Pripreme se organiziraju u tri ciklusa:

  • 1. ciklus (prvi dio gradiva) – 17. veljače – 25. veljače 2024.
  • 2. ciklus (drugi dio gradiva) – 28. ožujka – 7. travnja 2024.
  • 3. ciklus (cjelokupno gradivo) – 3. lipnja – 21. lipnja 2024.

U svakom od ciklusa moći će se odabrati između tri obavezna predmeta na maturi, odnosno Hrvatskog jezika, Matematike i Engleskog jezika. Detaljan raspored online priprema možete pronaći ovdje.

Kako se prijaviti?

Prijave su u potpunosti besplatne, a sudionici se mogu prijaviti za jedan, dva ili sve cikluse priprema te za jedan ili više predmeta. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti ispunjavanjem formulara koji je dostupan ovdje.

Nakon prijave, sudionici će primiti potvrdu o sudjelovanju na email adresu koju su unijeli tijekom prijave. Na istu email adresu dostavit će se i podsjetnik o sudjelovanju (sedam dana prije i jedan dan prije početka priprema). Sa Sveučilišta nalažu da će sve obavijesti i podsjetnike slati sa adrese [email protected], a da je moguće i da će poruke biti dostavljene u pretinac neželjene pošte pa predlažu redovitu provjeru spam pretinaca.

Besplatne pripreme za državnu maturu nastale su kao rezultat sastanka rektora prof. dr. sc. Marinka Škare s ravnateljima istarskih srednjih škola. Oni su objeručke podržali inicijativu pa je rektor odlučio da se ide s tri pripremna tečaja, u namjeri da se maturantima olakša polaganje mature, a obzirom na veliki interes i odlična dosadašnja iskustva u okvirima održanih tečaja na Sveučilištu u Puli.

Press konferencija na temu priprema za maturu održat će se 30. siječnja u 12 sati u prostoru Sveučilišta. Uz press konferenciju pripremili su i kratki recital studentica na tri jezika – hrvatskom, talijanskom i engleskom. Za dodatna pitanja možete pisati Sveučilištu na mail adresu [email protected].