Pretraga

Objavljena ispitna rješenja iz Fizike: provjerite pravilne odgovore na pitanja

A- A+

Nešto manje od deset tisuća kandidata prošli je tjedan pisalo Fiziku, izborni predmet na državnoj maturi. U ispitu se od pristupnika tražilo znanje iz mehanike, termodinamike, elektromagnetizma, titranja, valova i optike te moderne fizike, a u razgovoru s nekim maturantima netom nakon ispita otkrili su nam da je ispit bio teži nego prošlih godina. Vremena je i dalje bilo i više nego dovoljno.

U četvrtak, 9. lipnja ukupno tri sata bez pauze, Fiziku je pisalo najviše prijavljenih gimnazijalaca, nakon toga strukovnjaka te ostalih kandidata. Ispit bio podijeljen je prema vrstama zadataka. U prvoj ispitnoj cjelini bilo je 24 zadatka višestrukoga izbora. Svaki točno obilježen odgovor u zadacima višestrukoga izbora donosio je dva boda. Drugi dio ispita sastojao se od jedanaest zadataka otvorenoga tipa. I dok su jedni izlazili vidno nervozni, drugi su se većinom složili kako je u ispitu sve bilo prema ispitnom katalogu.

Kao najteži dio ispita neki od maturanata Prve tehničke škole Nikola Tesla rekli su nam da je bili zadaci iz poluraspada i optike, dok su gimnazijalci iz Pete gimnazije rekli da je najviše poteškoća zadavao teoretski dio ispita te zadatak s toplinom.

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje objavili su rješenja ispitnih zadataka koja možete provjeriti u daljenjem tekstu.
 

Fizika lista s odgovorima by srednja.hr

Fizika 2016 ključ za odgovore by srednja.hr

Fizika ispit matura 2016/2 by srednja.hr

Fizika ispit matura 2016 by srednja.hr

Pogledajte ostala rješenja s ovogodišnje Državne mature:

Biologija

Vjeronauk

Likovna umjetnost

Geografija

Psihologija

Informatika