Pretraga

Objavljena rješenja ispita mature kojeg su pristupnici ljetos najlošije napisali

A- A+

Najčešća ocjena na ispitu mature iz Sociologije ovoga je ljeta bila – jedinica. Priliku za popravak te ocjene pristupnici su imali u srijedu, kada se ovaj predmet pisao na jesenskom roku. Istoga dana polagala se i Likovna umjetnost, a točna rješenja oba ispita objavljena su ovog petka.

Foto: srednja.hr

Prema podacima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, ove su godine na ljetnom roku maturanti najlošije napisali ispit iz Sociologije. Nedovoljan je iz tog izbornog predmeta dobilo više od polovice pristupnika, njih čak 57%, a situacija je bila slična i prethodne godine.

Jesenskom roku ispita mature iz Sociologije pristupila je 161 osoba, a istoga dana 63 kandidata pisalo je ispit iz Likovne umjetnosti. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je zadatke i rješenja jesenskog roka oba ispita, a možete ih vidjeti u dokumentima pri dnu teksta (ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu).

Napomenimo za kraj kako je prag prolaznosti za Sociologiju ove godine iznosi 30%, isto kao i za ispit Likovne umjetnosti dok bodovne pragove za ostale ocjene možete vidjeti na poveznici.

Sociologija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.84 MB]

Likovna umjetnost

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [9.64 MB]